Scène uit het Zwanenmeer van The Royal Moscow Ballet. Kinderen van Gelderse balletscholen gaan meedansen. (Foto: Shane Browne)
Scène uit het Zwanenmeer van The Royal Moscow Ballet. Kinderen van Gelderse balletscholen gaan meedansen. (Foto: Shane Browne) (Foto: Shane Browne)

Royal Moscow Ballet komt naar Veluvine

Nunspeet - Vorig jaar was The Royal Moscow Ballet voor het eerst in de Nederlandse theaters te zien. Met veel succes en daarom komen ze terug. Zaterdag 16 maart is het gezelschap voor het eerst ook in Veluvine te zien.

The Royal Moscow Ballet brengt een inspirerende versie van Swan Lake, het Zwanenmeer. Het is een van de beroemdste en meest geliefde werken en gebaseerd op de magische en mystieke uitvoering van Tsjaikovski. Het is een onweerstaanbare combinatie van drama en tragedie afgezet tegen de strijd tussen goed en kwaad. Anatoly Emelianov, tevens eerste solist van de voorstelling, is een award-winning choreograaf en is geroemd om zijn bijdrage aan de Russische Cultuur.
Menig balletmeisje droomt er van om ooit in een dergelijk ballet mee te kunnen/mogen dansen. En die droom komt uit voor een aantal dansers van de Gelderse balletscholen. Zij mogen samen met professionele dansers schitteren op het podium van Veluvine.
The Royal Moscow Ballet kwam met het voorstel om kinderen van lokale balletscholen mee te laten dansen met de voorstelling. Veluvine directeur Hannelore Leusink hoorde van deze mogelijke combinatie en dit gaf haar de doorslag om dit grote klassieke ballet naar Nunspeet te halen. "Het is prachtig om met Veluvine zulke combinatie mogelijk te kunnen maken. Wij zijn de verbindende schakel tussen jeugd, amateur en professioneel en proberen ons podium in te zetten voor iedereen. Als we dat op deze bijzondere manier ook nog kunnen combineren dan is ons doel bereikt"
Voor de voorbereiding kwam op 29 januari de Russische danseres en choreograaf Anastasia Emelianova naar Nunspeet om een masterclass te geven aan een geselecteerde groep dansers van de balletscholen. Uit de deelnemende kinderen zijn er na de les twaalf meisjes en een jongen gekozen. Bernice Zwijnenburg (directrice Gelderse Balletscholen) gaat de dans met de leerlingen instuderen. The Royal Moscow Ballet zorgt voor de kostuums.
De laatste kaarten: www.veluvinenunspeet.nl

Meer berichten