De gehuldige leden Evert van de Rozenberg (l) en Jan Bakker. (Foto: Herwin Fekken)
De gehuldige leden Evert van de Rozenberg (l) en Jan Bakker. (Foto: Herwin Fekken)

Elburgs mannenkoor O.B.K. huldigt trouwe leden

Maandag 18 februari zijn twee leden van O.B.K. gehuldigd tijdens de jaarvergadering. Jan Bakker is 50 jaar lid. Jan is in die periode niet alleen actief geweest als zanger, maar was ook een aantal jaren actief in het bestuur. In de zomervakanties was Jan altijd te vinden achter de oliebollenkraam tijdens de Midweekfeesten in Elburg. In de vroege morgen begon hij met een vaste groep mannen te bakken om ze vervolgens ’s middags achter de kraam te verkopen.  Jan is nog steeds een zeer gewaardeerd lid van het koor.
Ook Evert van de Rozenberg was lid van de Oliebollenploeg van O.B.K. Evert fietste jaren achter een met de transportfiets van de bakplaats naar de marktkraam, daarnaast hielp hij ook bij het bakken en viel menigmaal in als verkoper. Evert is jarenlang secretaris van het mannenkoor geweest en vervult op dit moment de functie van bibliothecaris. Hij zorgt ervoor dat de muziek altijd in orde is en is feitelijk het collectieve geheugen van ‘O.B.K.”. Hij weet precies waar en wanneer er een muziekstuk is uitgevoerd. Evert is ook bekend als solist van het koor. Velen hebben genoten van zijn diepe basstem in verschillende solo’s. Evert is gehuldigd omdat hij 40 jaar lid van het mannenkoor is.
Aan beide mannen is de O.B.K.-speld uitgereikt vergezeld met een bos bloemen.

Voor mensen die houden van zingen binnen een gezellige en warme sfeer is er altijd plaats. O.B.K. oefent in het Buurtgebouw Oostendorp (gemeente Elburg) op de maandag van 20.00 uur tot 22.00 uur.

Meer berichten