Olympia-stadion Berlijn
Olympia-stadion Berlijn (Foto: Lammert Vlieger)

Geslaagde sponsortrip VSCO'61 naar Berlijn

OOSTERWOLDE - De sponsorcommissie van VSCO’61 heeft op woensdag 6 en donderdag 7 februari haar jaarlijkse buitenlandse sponsortrip gemaakt. Ditmaal was het reisdoel Berlijn. Naast het bijwonen van de DFB-Pokalkraker Hertha BSC tegen Bayern München (2-3) werd Berlijn uitgebreid cultureel en historisch verkend. De Duitse hoofdstad geldt momenteel als populairste bestemming voor een stedentrip in Duitsland. Het sponsorgezelschap was onder de indruk van de enorme ontwikkeling van de stad, die zich langzamerhand ontpopt als hoofdstad van Europa.

Woensdag 6 februari vertrokken circa 40 sponsoren en begeleiding vanaf sportpark De Heughte per touringcar naar Bad Bentheim. Vanaf daar werd per Intercity koers gezet naar Berlijn en na vier uur reizen de metropool bereikt. Na inchecken in Hotel Plus Berlin werd per bus een stadstour gemaakt, waarbij alle highlights van Berlijn de revue passeerden. Tegen vijven werd het sponsorgezelschap voorgereden bij Restaurant Maximillians waar een Duits diner werd geserveerd.
Daarna vertrokken de sponsors hierna per U-Bahn naar het imposante Olympia-stadion, waar de bekerkraker in de derde ronde van de DFB-Pokal plaatsvond tussen Hertha BSC en Bayern München. In een volgepakt stadion werd het een enerverende bekerstrijd die in de reguliere speeltijd een 2-2 stand te zien gaf. Bayern München, dat het betere van het spel had, won uiteindelijk na verlenging verdiend met 3-2. De dag werd door een deel van het gezelschap afgesloten in de bekende danceclub Matrix.
Na een ontbijt en uitchecken vond donderdag 7 februari een verdere verkenning plaats van Berlijn met bezichtiging van diverse historische monumenten. Met de stadswandeling werd voor de sponsoren de geschiedenis van deze tot 1989 gedeelde stad helder in beeld gebracht. Zo werden o.a. de Berlijnse Muur, de Rijksdag, de Brandenburger Tor & Unter den Linden, het Museum Deutsche Geschichte, de 368 meter hoge televisietoren en het Holocaustmonument bezocht.
In het favoriete restaurant Cinque werd afsluitend de lunch genuttigd, waarna het sponsorgezelschap tevreden de terugreis per Intercity en luxe touringcar van Hendriks aanvaardden. Veilig en voldaan arriveerden de sponsoren ’s avonds terug op sportpark De Heughte. De sponsorcommissie van VSCO’61 kan terugkijken op een zeer geslaagde sponsortrip die zeker voor herhaling vatbaar is.

Meer berichten