Foto:

Dennis en Raymond van de Kruisweg in top-5 NK Veldrijden

'T LOO – Raymond en Dennis vd Kruisweg deden op 12 januari mee aan het Nederlands Kampioenschap Veldrijden in Huijbergen! Na een spannende wedstrijd werden zij respectievelijk vierde en vijfde.

Een dag waar lang naar toegewerkt was. Het was een heel zwaar rondje met verschillende hoogtemeters. Een lange loopstrook op Nootjesberg was scherprechter in het parcours. Ook moest de Tiestenduin twee keer worden beklommen met de fiets op de schouder. Door de regenval van de afgelopen dagen was het parcours ook nog is omgetoverd met zware modderstroken! Om 15:00 uur klonk het startschot, Dennis pakte direct de kop want hij wilde als eerste beginnen aan de Nootjesberg. Raymond zat op plaats vijf. Na een goede eerste ronde kwam Raymond zelfs op plaats twee te rijden! In het achtervolgende groepje zat Dennis op plaats zes. Bijna tot driekwart koers reed Raymond voor een medaille. Helaas moest Raymond uiteindelijk genoegen nemen met een hele mooie vierde plaats. Raymond baalde dat het net naast het podium was.

Dennis reed bijna heel de wedstrijd op plaats zes. Richting het einde van de wedstrijd liep Dennis stilletjes aan in. Met nog zo'n anderhalve ronde te gaan sloot Dennis aan voor plaats vijf. De renner op plaats vijf kwam in de zandafdaling ten val. Dennis draaide voor de laatste ronde de gaskraan nog een keer goed open. Dennis gaf zijn vijfde plaats niet meer uithanden! Daarmee eindigen beide renners van het Kruisweg Offroad Cycling Team in de top vijf van het Nederlands Kampioenschap Veldrijden 2019! Dat in een veld waar achtennegentig renners op de lijst staan! Een topprestatie van de veldrijders uit 't Loo. In de gemeente Oldebroek zijn zij genomineerd voor de Sportverkiezingen.

Meer berichten