Karel Lokhorst (l) en voorzitter Ben Schreurs zijn blij met het bedrag dat VSCO heeft opgehaald. Foto: Dik Leusink
Karel Lokhorst (l) en voorzitter Ben Schreurs zijn blij met het bedrag dat VSCO heeft opgehaald. Foto: Dik Leusink (Foto: Dik Leusink)

VSCO'61 ondersteunt zieke Roeland Rietveld met gift

door de Redactie

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie en op de Wintersportdag heeft VSCO’61 geld ingezameld voor Zwollenaar Roeland Rietveld, die leidt aan PPMS, een progressieve vorm van de zenuwziekte MS. Het geld is bedoeld voor de crowdfunding die is gestart, zodat hij een dure stamceltherapie kan ondergaan in Rusland. De totale opbrengst bedroeg € 732,-.

Oosterwolde - Het initiatief voor de actie bij VSCO’61 werd genomen door VSCO’er Aart Lokhorst, die hiertoe een verzoek bij het bestuur had ingediend. Zijn zoon Karel, oud-Oosterwoldenaar, is gehuwd met Ilonka Rietveld, zus van Roeland.

Zowel vrijdagavond tijdens de Nieuwjaarsreceptie als de daaropvolgende Wintersportdag op zaterdag stond er een melkbus in het clubgebouw waarin geld gedoneerd kon worden. Voorzitter Ben Schreurs van VSCO’61 besteedde in zijn nieuwjaarstoespraak aandacht aan de actie en ook tijdens de Wintersportdag werd er via de tv-schermen in de kantine opgeroepen tot ondersteuning. Tevens verzorgde de Supportersvereniging een ronde van het Rad van Fortuin en werd er nog met de ‘pet rondgegaan’ tijdens de gezellige nazit van het voetbaltoernooi van de Wintersportdag.

Dit alles resulteerde in een bijdrage van maar liefst € 732,-, wat voorzitter Ben Schreurs bekendmaakte aan een dankbare Karel Lokhorst en Ilonka Rietveld. Ben overhandigde de melkbus aan Kees Bruynes, die in Elburg en omgeving allerlei acties opzet om Roeland te ondersteunen.

Meer berichten