Burgemeester Rozendaal overhandigde het speldje en de oorkonde aan de twee vrijwilligers.
Burgemeester Rozendaal overhandigde het speldje en de oorkonde aan de twee vrijwilligers. (Foto: )

Jarenlang begeleider bij de scouts

door de Redactie

Waarderingsteken voor vrijwilligers

Burgemeester Jan Nathan Rozendaal reikte op 12 januari een waarderingsteken uit aan twee vrijwilligers van Scouting Gustaaf Adolfgroep in 't Harde.

't Harde - Burgemeester Rozendaal sprak zijn waardering uit voor niet alleen deze twee vrijwilligers, maar voor de hele vereniging. "Binnen Scouting, en dus ook hier, wordt al spelend gewerkt aan het opbouwen van capaciteiten waar je je hele leven wat aan hebt. Ga daar vooral mee door", was zijn aanmoediging.

Geertje de With stond begin jaren '90 aan de wieg van de bever-speltak. Heel vernieuwend was het toen; Scouting voor jongens en meisjes van 5 – 7 jaar. Sinds die tijd is ze, tot het eind van het vorig seizoen, leiding geweest van deze speltak. Ze heeft via Scouting Nederland verschillende trainingen en opleidingen gedaan, zodat ze als volledig gekwalificeerd leiding binnen de Gustaaf Adolfgroep opereerde. Geertje was altijd een betrokken leiding die trots is op wat 'haar' bevers bereikten, binnen en buiten Scouting.

Roel Fidder is al vele jaren leiding bij de Scouts; jongens en meisjes van 12 – 15 jaar. Meest van de tijd was hij teamleider, met de daarbij horende verantwoordelijkheden. Gedurende ongeveer 8 jaar was hij daarnaast ook bestuurslid van de Gustaaf Adolfgroep. In 2015 organiseerde Roel, met een aantal anderen, samen met Scouting Rambonnet in Elburg de Baden Powell wandeltocht. Honderden kinderen en jongeren uit de wijde regio kwamen dat jaar naar Elburg voor een bijzondere wandeltocht. Roel is zijn activiteiten als Scoutsleiding aan het afbouwen.

Vera Kleinrensink, voorzitter van de Gustaaf Adolfgroep: "We zijn heel blij met al onze enthousiaste vrijwilligers. Zij zorgen er voor dat er iedere week weer een uitdagend en mooi programma is voor alle leden. Heel belangrijk voor onze groep die al ruim zestig jaar bestaat! Nu Roel en Geertje hun activiteiten gestopt zijn of afbouwen wilden we deze dankbaarheid nog eens extra benadrukken door het aanvragen van het waarderingsteken bij Scouting Nederland. En dat burgemeester Rozendaal deze kwam uitreiken was een mooie extra opsteker voor al onze vrijwilligers."

Meer berichten