OWIOS verliest in de slotfase

Lange tijd leek OWIOS op weg naar een overwinning. In de slotfase moest OWIOS toch het hoofd buigen na eerst een onterechte rode kaart en vervolgens door twee doelpunten uit spelhervattingen.

Lunteren was de bovenliggende partij en had verschillende kansen, maar OWIOS was in de eerste helft dodelijk effectief en zwaar tegen de verhouding in stond OWIOS met rust 2-0 voor. Al in de beginfase kreeg Thom Rijnders een enorme kans, maar alleen voor de keeper liet Herold Ponstein zijn kwaliteiten zien. De eerste aanval van OWIOS was gelijk een doelpunt. Patrick Bastiaan stuurde op rechts Hendrik Uitslag de diepte en hij legde terug op de weer herstelde Cornell Balk. Cornell Balk rondde vervolgens beheerst af en zette OWIOS op voorsprong. Doelman Herold Ponstein en de paal stonden een gelijkmaker van Lunteren in de weg. Vlak voor rust verdubbelde OWIOS de voorsprong. Hendrik Uitslag is weer de aangever en middenvelder Patrick Bastiaan schiet strak binnen en zet OWIOS op een 2-0 voorsprong.

Na rust is er hetzelfde spelbeeld, maar Lunteren creëert minder kansen dan in de 1e helft. Maar na een uur spelen is het toch spits Tom Rijnders zich in een mêlee van spelers onttrekt en oog-in-oog met Herold Ponstein nu geen fout maakt en de aansluitingstreffer op het scorebord zet. Enkele minuten later veroverde Mike Bastiaan op het middenveld de bal en speelde diep op Cornell Balk, maar de overtal situatie werd onzorgvuldig uitgespeeld. Lunteren bleef de bovenliggende partij en doelman Herold Ponstein greep nog een keer goed in. Cornell Balk had OWIOS op 3-1 kunnen zetten. Het was weer Hendrik Uitslag die een prima voorzet afleverde, maar van dichtbij kopte de vrijstaande Cornell Balk over. Twee minuten later werd een onschuldige sliding van Marco Hoogland door arbiter Spoon, die overigens een prima wedstijd floot, heel zwaar bestraft met direct rood. Zijn val achterover werd beoordeeld als natrappen. In de laatste 20 minuten komt OWIOS meer en meer onder druk te staan. Al komt OWIOS er enkele keren met een counter nog gevaarlijk uit. In de slotfase gaat OWIOS door twee identieke dode spelmomenten onderuit. Een corner wordt 5 minuten voor het einde binnengekopt door Tom Cozijnsen. Enkele minuten later ontdoet Tom Cozijnsen bij een vrije trap zich op een simpele manier van de mandekking en kopt vrijstaand de winnende treffer binnen. Een zure nederlaag voor OWIOS. OWIOS staat nu op de 12e plaats van de ranglijst.

De winterstop breekt nu aan. De volgende competitie wedstrijd na de winterstop is op 19 januari 2019. Het is de derby in Elburg tegen Elburger SC en begint om 17.00 uur.

Meer berichten