Wethouder Lyda Sneevliet en Chris Hengeveld kijken rond in de vernieuwde sporthal.
Wethouder Lyda Sneevliet en Chris Hengeveld kijken rond in de vernieuwde sporthal. (Foto: )

Van vloer tot dak: alles is vernieuwd

door Rik Kapitein

Sporthal 't Huiken weer in gebruik

Het was hoog tijd: de sporthal van 't Huiken was behoorlijk verouderd. "De vloer lag er al 40 jaar in." Afgelopen week werd de vernieuwde sporthal officieel geopend.

Elburg - Het is voor wethouder Lyda Sneevliet bijzonder om het lint door te mogen knippen. "Als oud-voorzitter van het bestuur van 't Huiken heb ik het proces al vanaf het begin meegemaakt", legt ze uit. "Om het dan nu helemaal afgerond te mogen zien, is wel erg mooi."

Wie langs het doorgeknipte lint loopt, komt door twee schuifdeuren in een verbrede hal terecht. Alles oogt weer fris, alles oogt ruim. "Dat was nodig: het moet allemaal weer lang mee kunnen gaan", zegt beheerder Gert de Groot. Aan het eind van de gangen links en rechts zijn nieuwe deuren te zien. "Daar moeten in de toekomst ook kleedkamers achter komen, als we de berging kunnen verplaatsen. Dat hebben we nu maar vast meegenomen in de verbouwing, dat scheelt later weer."

Eenmaal in de sporthal aangekomen, is te zien dat alles vernieuwd is: de vloer dempt weer en oogt heerlijk fris, de muren hebben een prachtig kleurtje gekregen en de berging is afgesloten met een rolluik. De tribune biedt nu plaats aan rolstoelers, camera's bieden de mogelijkheid wedstrijden op het centrale veld ook in de kantine te bekijken. Alles wordt verlicht met LED-lampen. "Het was allemaal achterhaald, voor de sport eigenlijk niet heel geschikt meer", zeg De Groot. Het hele project is in negen weken voltooid. "Zoveel mogelijk tijdens de zomervakantie, zodat scholen er nauwelijks last van hebben gehad." Oorspronkelijk stond het project gepland voor 2019, maar het bleek dat de BTW dan niet meer aftrekbaar zou zijn. "En dus hebben we het proces naar voren gehaald. Gelukkig heeft de gemeente daar financieel heel goed bij geholpen", zegt De Groot. "Want alles bij elkaar kost het wel zes ton."

Dankzij de vernieuwing moet de sporthal weer jaren mee kunnen gaan. Wethouder Sneevliet is tevreden. "Fijn dat we nu weer een sporthal hebben die geschikt is voor topsport."

Meer berichten