Benneie van den Brink vertelt over de boerenzwaluw.
Benneie van den Brink vertelt over de boerenzwaluw. (Foto: Henk Graas)

Zonnebloem en de boerenzwaluw

HOGE ENK - Op woensdagmiddag 28 november organiseerde de Zonnebloem afdeling Elburg, Doornspijk Hoge Enk en Oostendorp een gezellig middag voor haar gasten in het dorphuis Ons Huus op de Hoge Enk.

Ruim 50 gasten waren deze middag aanwezig om naar een lezing te luisteren over de boerenzwaluw. De heer Bennie van den Brink van de stichting Hirundo uit Oldebroek vertelde over het leven van deze zwaluw en hun reis van Europa naar Afrika waar zij overwinteren.

De heer Van den Brink heeft zich verdiept in het gedrag van deze vogels en heeft verschillende reizen gemaakt naar Afrika om te kijken of de uit Nederland afkomstige boerenzwaluw daar ook te vinden is. Door het ringen van de vogels in Nederland en in Afrika kan zo worden bepaald hoe en waar de vogels naar toe vliegen. Voor alle gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem was dit een zeer leerzame middag.

Ook werd nog even aan het sinterklaasfeest gedacht. Voor iedereen was er nog een klein presentje aan het einde van de middag. Voldaan en met een extra dosis kennis over de boerenzwaluw ging iedereen weer huiswaarts.

Het bestuur is nog steeds op zoek naar vrijwilligers die de Zonnebloem activiteiten willen ondersteunen. Bent u bereid om een stukje van uw vrije tijd te besteden aan de Zonnebloem, neem dan contact op met mevrouw Van Enk, telefoon 0525-683458 of e-mail miepvanenk@kpnmail.nl.

Meer berichten