Mirjan Bultman-Wessel hield spullen over waar haar zoontje uit groeide, maar kon die niet in deze regio inleveren. Nu kan dat bij haar thuis.
Mirjan Bultman-Wessel hield spullen over waar haar zoontje uit groeide, maar kon die niet in deze regio inleveren. Nu kan dat bij haar thuis. (Foto: )

Spullen voor baby's in arme gezinnen

door de Redactie

Inzamelpunt Stichting Babyspullen

Vanaf nu is in Doornspijk bij de familie Bultman-Wessel een inzamelpunt van Stichting Babyspullen gevestigd. Stichting Babyspullen verzamelt gebruikte en nieuwe babyspullen en maakt daar babystartpakketten van. Deze pakketten worden gratis verstrekt via diverse hulpverleningsinstanties aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben.

Doornspijk - "In Nederland groeit één op de negen kinderen op in armoede. Ouders kunnen in die gevallen vaak niet voldoen aan de basisbehoeften voor hun pasgeboren baby: een warme deken, een kruik, verzorgingsspulletjes of voldoende kleertjes", aldus oprichtster Marjolijn Hermus van Stichting Babyspullen.

Stichting Babyspullen ontstond vanuit een heel praktische insteek en overtuiging. "We wilden graag dat de kleertjes van onze kinderen binnen Nederland een goede bestemming zouden krijgen", vertelt Hermus. Zo startte Stichting Babyspullen in 2012 vanuit een zolderkamer. Anno 2018 is de organisatie flink gegroeid, met 230 vrijwilligers en 170 inzamelpunten door het hele land. "En we hebben een groot netwerk van professionele instanties opgebouwd waar we mee samenwerken", aldus Hermus.

Nu is dus ook in Doornspijk een inzamelpunt van Stichting Babyspullen gestart. Mirjan Bultman-Wessel: "Toen in 2017 mijn zoontje geboren werd, kwam ik er al snel achter dat zo'n kleintje heel wat spullen nodig heeft. Daar groeien ze echter ook relatief snel weer uit en zo blijf je zitten met spullen die niet meer passen of die je niet meer nodig hebt, maar die nog steeds hartstikke goed zijn. Ik ging op zoek naar een goede bestemming voor die spullen. Al snel kwam ik uit bij Stichting Babyspullen, maar het was nog niet mogelijk om bij ons in de buurt je spullen in te leveren. Toen dacht ik: waarom begin ik dan niet zelf een inzamelpunt?"

"Als mensen zich afvragen of spullen nou wel of niet geschikt zijn, kunnen ze altijd contact met mij opnemen", aldus Bultman-Wessel. Dat kan via de Facebookpagina Inzamelpunt Stichting Babyspullen 0525. De rode inzamelbak staat aan de Oude Harderwijkerweg 6a in Doornspijk.

Verlanglijstje

In 2018 zijn al bijna 5000 babystartpakketten door het land verspreid. Stichting Babyspullen is op zoek naar spullen zoals kleding, hydrofiel doeken, kruiken, babyverzorgingsproducten en dergelijke. De spullen moeten geschikt zijn voor het babystartpakket en het formaat is daarbij een bepalende factor. De stichting zamelt dus geen grote dingen in zoals autostoeltjes, campingbedjes en groot speelgoed. Meer informatie over Stichting Babyspullen is te vinden op www.stichtingbabyspullen.nl.

Meer berichten