Het nieuwste boek van Chris de Stoop gaat over migratie, nog altijd een actueel thema.
Het nieuwste boek van Chris de Stoop gaat over migratie, nog altijd een actueel thema. (Foto: )

Lezing door Belgische schrijver en journalist Chris de Stoop

door de Redactie

Chris de Stoop houdt donderdag 22 november een lezing over zijn nieuwste boek Wanneer het water breekt. De lezing is in de Bibliotheek in Elburg en begint om 20.00 uur.

Elburg - Chris de Stoop (1958) is auteur van spraakmakende boeken en schreef ruim dertig jaar reportages voor het tijdschrift Knack. Zijn boeken gaan meestal over actuele thema's.

Zijn nieuwste boek Wanneer het water breekt, vertelt een universeel, aangrijpend verhaal over de diepe breuk die migratie is.

Het is het waargebeurde verhaal van een visser en zijn dochter, die al een tijd geleden hun vaderland Vietnam ontvluchtten. Hung stak in een kleine vissersboot de zee over om hier in een dorp achter een hoge dijk een nieuw leven te beginnen.

Het is ook het verhaal van de tientallen reisgenoten die langdurig ronddobberden op zee: een kleine gemeenschap van met elkaar verknoopte levens, bijeengebracht op een beslissend moment van hun bestaan. Niet iedereen heeft het overleefd. Sommigen voelden zich daarna verloren. Anderen werden dokter, ingenieur, bankier of ondernemer. Een thema, dat ook nu weer heel actueel is.

Zijn werk werd bekroond met journalistieke en literaire prijzen. In zijn debuutZe zijn zo lief, meneer (1992) beschreef hij de internationale vrouwenhandel van binnenuit, wat grote beroering veroorzaakte in binnen- en buitenland. Hij schreef ook het boek "Vrede zij met u, zuster, de jihad van Muriel".

Meer berichten