Albert voelt zich helemaal thuis op Zorgboerderij Westbroek.
Albert voelt zich helemaal thuis op Zorgboerderij Westbroek. (Foto: )

Zorgboerderij Westbroek zoekt nieuwe bewoners

door de Redactie

Waarschijnlijk ken je ze wel: de prachtige tuinen van dr. A. Vogel langs de weg tussen Elburg en 't Harde. Maar wist je dat er naast deze tuinen ook de hele mooie zorgboerderij Westbroek staat? In deze zorgboerderij van 's Heeren Loo wonen jonge mannen die daar met ondersteuning zelfstandig kunnen leven. Afgelopen periode zijn een paar bewoners naar een andere plek verhuisd, dus we zijn op zoek naar nieuwe huisgenoten!

Elburg - Op zorgboerderij Westbroek kunnen 10 mensen wonen, die allemaal hun eigen kamer hebben. Iedereen ontbijt en luncht zoals dat voor hem het beste past, maar 's avonds koken en eten we samen. Er is altijd wel iets te doen op de boerderij. Dieren verzorgen, de groentetuin omspitten, maar ook de huishoudelijke klussen zoals dweilen en stofzuigen. . Bij het uitvoeren van deze taken en het onderhouden van hun kamers krijgen de bewoners natuurlijk hulp van de begeleiders.

Er wonen momenteel 8 jongens op Westbroek, die overdag allemaal werken. Een deel van de bewoners werkt in de aangrenzende tuinen van dr. A. Vogel. Andere bewoners vertrekken 's morgens naar een andere werkplek. Ze werken allemaal op een plek die goed bij ze past. Bewoner Albert werkt bijvoorbeeld Op 't Schroat in Oosterwolde, waar hij insectenhotels maakt.

Albert woont al twee jaar met veel plezier op Westbroek. Het mooiste aan Westbroek vindt hij de omgeving. De zorgboerderij ligt naast het bos, waar Albert graag gaat fietsen of wandelen. Albert geniet van de mooie natuur en van de dieren (kippen en koeien) op en rondom de zorgboerderij. Daarnaast vindt hij het ideaal dat je vanuit de zorgboerderij makkelijk naar Elburg of 't Harde kunt lopen, want Westbroek ligt daar precies tussen in.

Individuele afspraken

Wil je graag zelfstandig leven maar heb je daar ondersteuning bij nodig? Houd je van de natuur en van dieren en ben je graag buiten? Heb je werk of ben je op zoek naar geschikt werk of dagbesteding? Dan is zorgboerderij Westbroek misschien wel iets voor jou. Bij ons woon je in een groene omgeving waar we rust en regelmaat belangrijk vinden. We maken met alle bewoners individuele afspraken over hun wensen en hoe ze zich willen ontwikkelen. Daar gaan we dan samen met jou mee aan de slag.

Meer berichten