Met een ferme handdruk bekrachtigen Bob Kooistra (l) van BKBD en Jolanda Wessels van de Businessclub WHC de samenwerking.
Met een ferme handdruk bekrachtigen Bob Kooistra (l) van BKBD en Jolanda Wessels van de Businessclub WHC de samenwerking. (Foto: )

BKBD nieuwe co-sponsor WHC

WEZEP - BKBD (Bob Kooistra Beveiliging & Dienstverlening) is een driejarige verbintenis als co-sponsor aangegaan met zaterdaghoofdklasser WHC. Bob Kooistra (26) is vier jaar geleden voor zichzelf begonnen met BKBD en sinds kort is hij ook eigenaar van Bar Bruut (Voorstraat 3) in Zwolle. Het gezellige horecabedrijf, dat volgens Bob 'bizar goed' draait, richt zich op 30-plussers en is elke donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 22.00 uur geopend. Met BKBD richt Kooistra zich op een brede doelgroep. "We kunnen alles beveiligen van personen tot industrieterreinen. Oók evenementen. Ik ben er best trots op dat we als jong bedrijf de mogelijkheid kregen om Sail Kampen te beveiligen," zegt Bob Kooistra.

Bob Kooistra vertelt dat hij aanvankelijk een baan bij de politie ambieerde. "Dat lukte niet omdat ik te jong was." Om toch geld te genereren is hij toen de beveiliging ingegaan. Eerst bij een beveiligingsbedrijf en sinds vier jaar geleden voor zichzelf onder de naam BKBD.

Businessclub WHC

Bob Kooistra en WHC kennen elkaar. "Een aantal jaren geleden stond ik, als werknemer van een beveiligingsbedrijf, tijdens elke thuiswedstrijd bij de toegangsdeur van de Businessclub WHC. Ik heb toen een goede indruk van WHC gekregen en voel me thuis bij de club. Tussentijds ben ik ook nog weleens langs geweest. WHC is door die goede verstandhouding ook mijn club geworden en toen Jolanda Wessels me benaderde om weer actief te worden bij de Businessclub WHC heb ik geen moment getwijfeld. Ik ben blij weer terug te zijn bij WHC. Nu als sponsor en beveiliger want bij de steeds drukker en gezelliger wordende Businessclub WHC staan mijn beveiligers."

Regio Zwolle

Bij BKBD staan zo'n 30 beveiligers op de loonlijst. Voor grote klussen, zoals Sail Kampen, huurt BKBD extra beveiligers in. "De meeste beveiligingsklussen hebben we in Zwolle en de regio. Maar via mond-op-mondreclame weten ze ons ook elders in het land te vinden."

De beveiligers van BKBD zijn allemaal in het bezit zijn van de vereiste opleidingspapieren en periodiek volgen ze bijscholingscursussen. "De mensen van BKBD staan zeven dagen per week en 24 uur per dag klaar voor particulieren, bedrijven en overheden," zegt Bob Kooistra.

Meer berichten