De derby: OWIOS tegen VSCO

OLDEBROEK – Op het programma staat de eerste derby van dit seizoen. OWIOS neemt het thuis op tegen VSCO. De wedstrijd begint om 17.00 uur en staat onder leiding van de heer J. Klein Ganseij. De KNVB heeft besloten om in deze derby twee neutrale assistenten aan te wijzen, te weten de heren R. Zweverink en K. Wijnen om alles in goede banen te leiden.

Een wedstrijd die bol staat van de spanning, maar bovenal van prestige. Een derby is dan ook weer een wedstrijd op zich. Beide ploegen zijn goed begonnen aan het seizoen en de vraag na vandaag zal zijn wie het hoogst op de ranglijst zal staan en dus de gemeentelijk derby en de eer naar zich toe heeft getrokken. Vorig seizoen verloor OWIOS in een bloedstollende wedstrijd in de slotminuten met 3-2. De wedstrijd in Oosterwolde eindigde in een bloedeloze 0-0 waar beide ploegen niet wilden verliezen.

VSCO staat op een 4e plaats met 4 punten uit 2 wedstrijden. VSCO speelde gelijk tegen Renswoude met 2-2. Vorige week won VSCO toch verrassend van het sterke AVW '66 met 1-0. VSCO kwam na een kwartier op voorsprong en ondanks dat AVW '66 de bovenliggende partij was en enkele kansen kreeg, hield de verdediging stand en trok het de overwinning over de streep.

OWIOS staat op een 6e plaats met 3 punten uit 2 wedstrijden. OWIOS won de eerste thuiswedstrijd tegen VRC met 3-1. Vorige week speelde OWIOS tegen het sterke FC Horst. OWIOS speelde een prima pot, maar stond helaas aan het eind met lege handen. OWIOS miste in de tweede helft enkele kansen en verloor met 2-1 waar een gelijkspel de krachtsverhoudingen beter had weergegeven.

De eerste derby in de 2e klasse G staat gepland en kunnen we van een fantastische wedstrijd genieten. Hopelijk is het thuisvoordeel OWIOS nu goed gezind en kan OWIOS de punten bijschrijven. VSCO zal echter in de hol van de leeuw de punten willen wegkapen. Het zal dan ook een spannende wedstrijd worden die hopelijk boeit van begin tot het eind met de bijbehorende emotie en veel strijd. Maar alles binnen de kaders van sportiviteit en respect zowel binnen als buiten de lijnen.

Meer berichten