Logo huisaanhuiselburg.nl


Tijdens de leuke activiteiten raakten de kinderen aan elkaar gehecht en ontstonden er nieuwe vriendschappen.
Tijdens de leuke activiteiten raakten de kinderen aan elkaar gehecht en ontstonden er nieuwe vriendschappen. (Foto: )

Twee dagen onbezorgd genieten

door Rik Kapitein

Boogschieten, lasergamen en een stunt- en circusworkshop: twee dagen lang vermaakten dertig kinderen uit de gemeente Oldebroek zich opperbest. "Het was fantastisch om te zien hoe ze ervan genoten."

Oldebroek - Rudolf Huberts was een van de aanwezigen bij het Goed Bezig Zomerkamp, dat vorige week maandag en dinsdag plaatsvond. Namens de organisatie legt hij uit dat dit kamp bedoeld is voor een specifieke doelgroep. "We hebben de uitnodiging verstuurd naar kinderen van acht tot twaalf jaar die mantelzorger zijn. Die kinderen hebben op jonge leeftijd al veel verantwoordelijkheid, omdat ze vaak worden ingezet om een ouder, of een zieke in hun omgeving te ontlasten." Via de gemeente en verschillende kerken werden ook minimagezinnen benaderd. "De diaconie heeft vaak goed in beeld wie geen vakantie kan betalen. Die kinderen wilden wij even onbezorgd laten genieten." Vijfentwintig kinderen uit de doelgroep meldden zich aan, vijf kinderen hadden het geluk via de open inschrijving bij de groep te mogen komen.

"We hebben heel bewust niet over de thuissituatie gesproken met de kinderen", vertelt Huberts. "Want dit was bedoeld ter ontspanning. En dat is goed gelukt!" De kinderen genoten zichtbaar van de vele activiteiten die ze mochten ondernemen. "Eerlijk gezegd leken al die dingen mij ook wel erg leuk", lacht Huberts. Want de kinderen mochten onder meer bowlen, midgetgolfen en als klap op de vuurpijl een half uur op het nieuwe aquapark op Landgoed 't Loo. Vooral de stunt- en circusworkshop op dag twee scoorde hoog bij de deelnemers. "Die kwam regelmatig terug bij de feedback. Ze vonden het fantastisch. En een volgende keer zouden ze graag blijven slapen, want nu zijn we tussendoor weer naar huis gegaan. Maar dat vraagt organisatorisch nog wat extra."

Hoewel Goed Bezig het hele jaar door gratis activiteiten organiseert voor kinderen uit de gemeente, was dit de enige die specifiek voor deze doelgroep bedoeld was. "Maar natuurlijk mogen de kinderen de rest van het jaar ook gezellig aansluiten", zegt Huberts. De activiteiten werden mogelijk gemaakt door de gemeente Oldebroek en door het scherpe aanbod van Landgoed 't Loo en zwembad de Veldkamp. Daarnaast verzorgde Plus van den Hoven gezonde tussendoortjes.

"Ondanks dat we het niet hebben gehad over de thuissituatie, hadden de kinderen wel een band met elkaar", zag Huberts tevreden. "Ze komen niet en onbekend binnen, maar na twee dagen zijn ze gehecht aan elkaar. Er zijn echt vriendschappen ontstaan."

Meer berichten

Shopbox