Prijsuitreiking VSCO'61 Elburg Foods G-voetbaltoernooi. Foto: Dik Leusink
Prijsuitreiking VSCO'61 Elburg Foods G-voetbaltoernooi. Foto: Dik Leusink (Foto: Dik Leusink)

Prachtig VSCO'61 Elburg Foods G-voetbaltoernooi

Maar liefst vijftien teams namen afgelopen zaterdag 2 juni deel aan de negende editie van het VSCO’61 Elburg Foods G-voetbaltoernooi op sportpark De Heughte in Oosterwolde. Het was prima voetbalweer en de sfeer was gezellig.

De eerste teams meldden zich rond half negen op Sportpark De Heughte, om zich onder het genot van een kopje koffie en cake voor te bereiden op het toernooi. Het toernooi werd rond kwart voor tien geopend door Jan Kragt, secretaris van VSCO’61. Vanaf tien uur streden de teams in verschillende categorieën om de trofee. Er werd aantrekkelijk voetbal gespeeld. Spelers, toeschouwers en de organisatie hebben hiervan genoten. In totaal waren er ruim 250 bezoekers aanwezig op Sportpark De Heughte.

Er werd erg fanatiek gevoetbald door alle spelers en dit zorgde voor volop strijd voor de overwinning tijdens de wedstrijden. Gelukkig stond sportiviteit bij iedereen hoog in het vaandel en werd er netjes gespeeld, Hulde voor het sportieve spel. De EHBO-medewerkers waren gelukkig alleen maar druk met kleine blessures.

Om 14.20 uur werden de laatste finalewedstrijden gespeeld. De finale in de seniorenpoule ging dit jaar tussen VVOG G1 en ’t Harde G1. ’t Harde G1 heeft deze wedstrijd met 3-0 weten te winnen en is hiermee voor de tweede keer op rij toernooiwinnaar geworden in deze categorie. De wedstrijd om de derde plek ging tussen Ede-Victoria G1 en KHC G1. In de reguliere speeltijd werd het 1-1, waarna KHC G1 het meest koelbloedig bleek te zijn tijdens de strafschoppen.

In de recreantenpoule was thuisteam het Adelaarsnest G1 de sterkste ploeg. Na strafschoppen wisten zij de finale te winnen van de Klup Twente G1. Tijdens de reguliere speeltijd werd het 2-2, waarna een spannende strafschoppenserie volgde. Uiteindelijk had het Adelaarsnest G1 de zenuwen het beste in bedwang, getuige de 2-1 winst. De wedstrijd om de derde plaats ging tussen titelverdediger ’s Heeren Loo G1 en Vitree G1. Vitree heeft deze wedstrijd met 1-0 gewonnen en werd hiermee derde van de recreanten.

Bij de jeugd ging de titel en ook de wisselbeker naar Colmschate ’33 JG1. Zij bleven in de poule ongeslagen. Twello JG1 werd tweede, voor asv Dronten JG1 (derde).

Aan alle deelnemende teams is er een beker uitgereikt. De prijzen werden vol enthousiasme overhandigd door Liesbeth Vos, wethouder van de gemeente Oldebroek. De winnaars vierden hun overwinning als echte kampioenen. Alle deelnemers kregen ter herinnering aan het toernooi een mooie medaille uitgereikt.

Tijdens de prijsuitreiking werd ook de prijs voor de zogenaamde ‘Dikke Bertha’ cup uitgereikt. Bij deze prijs per categorie gaat het erom welke speler in twee pogingen de hoogste snelheid weet te schieten. Van elk team konden twee spelers meedoen aan dit spel. Bij de jeugd ontving Twello JG1 de fraaie beker. Bij de recreanten ging de winst naar ’s Heeren Loo G1 en bij de senioren tot slot naar KHC G1.

Zoals elk jaar zijn ook dit jaar, na afloop van de eerste wedstrijden, alle teams op de foto gezet door fotograaf Dik Leusink. De foto’s zullen binnenkort weer worden verzonden. Gedurende de dag was Clown ZieZo op het sportpark aanwezig. Hij heeft de deelnemers uitstekend kunnen vermaken met zijn grappen en trucjes. Door de deelnemers werd zijn aanwezigheid erg gewaardeerd en er stonden dan ook continu mensen bij hem.

Rond het middaguur was er voor iedere deelnemer en begeleider een lunch, mede mogelijk gemaakt door Bakkerij Spijkerboer, Hanos Horeca Groothandel en De Fruit-o-loog. Tijdens de lunch was er een mooi optreden van Duo Remix. Onder de Nederlandstalige klanken was het erg gezellig op sportpark De Heughte en werd de polonaise gelopen. Ook op het terras zat de sfeer er goed in.

Na het toernooi werd genoten van de barbecue, verzorgd door Slagerij Henk van de Weg. Het toernooi werd afgesloten door Ben Schreurs, voorzitter van VSCO’61. Hij bedankte alle deelnemers, begeleiders, sponsoren, scheidsrechters en alle vrijwilligers die aan het toernooi bijgedragen hebben. Iedereen kan terugkijken op een zeer geslaagde dag, die zonder de inzet van deze vele vrijwilligers niet mogelijk zou zijn geweest.

Tot slot gaat er veel dank uit naar de sponsoren Elburg Foods, Alfa Accountants en Adviseurs en BFH Cleaning & Consultancy, die deze dag financieel hebben ondersteund. Zonder de betrokkenheid van deze bedrijven was het toernooi voor voetballers met een beperking niet mogelijk geweest.

Op de website van VSCO’61 is een uitgebreide fotoreportage te vinden van clubfotograaf Dik Leusink.

Dit toernooi wordt inmiddels traditioneel georganiseerd op de eerste zaterdag van juni. Voor Elburg Foods geldt dat ze voor de derde keer op rij trotse hoofdsponsor waren. Naast Elburg Foods wordt dit toernooi mede mogelijk gemaakt door trouwe toernooisponsor Alfa Accountants en Adviseurs en de nieuwe toernooisponsor BFH Cleaning & Consultancy. Deelnemers, organisatie, bezoekers, vrijwilligers en sponsors kunnen terugkijken op een uiterst geslaagde dag.

Meer berichten