Foto: Hans van Oosterhoudt

Editie 2018 Berend Elzerman Toernooi VSCO'61 weer rond

VSCO’61 heeft het weer voor elkaar. De competitie duurt nog een twee weken maar het deelnemersveld en programma, de scheidsrechters en sponsors voor het traditionele Berend Elzerman Toernooi (BET) zijn nu al bekend. Het oudste en langst bestaande toernooi van de Noordwest Veluwe vindt medio augustus 2018 voor de 37ste keer op sportpark De Heughte in Oosterwolde plaats.

Oosterwolde - Het deelnemersveld is ook deze jaargang weer sterk te noemen. Eersteklasser Nunspeet is de vervanger van Be Quick’28 uit Zwolle. Vertrouwde namen als tweedeklassers SVI, WVF en DOS Kampen zijn weer van de partij, net als derdeklasser Zwolsche Boys. Tweedeklasser VSCO’61 als organiserende vereniging maakt het halve dozijn clubs vol.

Het gewaardeerde toernooi is al decennialang de opmaat naar de competitie. Tegelijkertijd is het voor de vele belangstellenden meestal de eerste kennismaking na de vakantie met de veelal vernieuwde selectie van hun favoriete eerste elftal. Dit jaar wordt het BET gehouden van zaterdag 18 tot en met 25 augustus.

Vorig jaar werd het toernooi voor het eerst later geprogrammeerd en dat beviel trainers, verenigingen en publiek prima. De toernooicommissie sprak van één van de meest succesvolle edities ooit. Dat kan overtroffen worden als organisator VSCO’61 nu eindelijk eens de toernooiwinst pakt. Nog nooit in de geschiedenis van het Berend Elzerman Toernooi wisten De Kanaries de fraaie bokaal en bijbehorende geldprijs te winnen.

Speelschema

Zaterdag 18 augustus

12:30 uur         Nunspeet - SVI
14:30 uur         VSCO'61 - DOS Kampen
16:30 uur         Zwolsche Boys - WVF

Dinsdag 21 augustus

19:15 uur         WVF - Nunspeet

Woensdag 22 augustus

19:15 uur         DOS Kampen - Zwolsche Boys

Donderdag 23 augustus        

19:15 uur         VSCO’61 - SVI

Zaterdag 25 augustus

12:30 uur         WVF - DOS Kampen
14:30 uur         VSCO’61 - Nunspeet
16:30 uur         SVI - Zwolsche Boys

Meer berichten