Julian Plette en Jeroen Rotman
Julian Plette en Jeroen Rotman (Foto: TTV Bosman)

Wie wordt zaterdag clubkampioen?

Wie wordt clubkampioen?

Wezep - De 35e editie van de Clubkampioenschappen van tafeltennisvereniging Bosman vindt zaterdag plaats. Tijdens de Clubkampioenschappen kruisen de tafeltennissers de degens en zal aan het eind van de dag blijken wie zich de nieuwe clubkampioen mag noemen.

Titelverdediger Wiebren van de Schootbrugge zal de overwinning dit jaar wederom niet zomaar in de schoot geworpen krijgen. Vorig jaar wist hij in een geweldige finale, waarin het weer eens duidelijk werd hoe het niveau is gestegen de afgelopen jaren, Jeroen Rotman te verslaan. Kersverse Nederlands kampioen (B-licentie) Julian Plette is de grootste kanshebber en hij wil zich graag revancheren na de vorige editie, toen hij derde werd.

Jeroen Rotman en Hermen van de Schootbrugge maken op deze, altijd feestelijke, dag ook een goede kans om met de overwinning aan de haal te gaan. Jeroen stond zeven keer in de finale de afgelopen acht edities, het jaar waarin hij niet in de finale stond nam hij ook geen deel aan de Clubkampioenschappen. Van deze zeven finales wist hij vijfmaal als sterkste uit de bus te komen, maar de afgelopen twee jaar legde hij het af tegen Julian (2016) en Wiebren (2017). Jeroen zal met deze statistiek in het achterhoofd extra gedreven zijn om dit jaar wél met de titel naar huis te gaan.

Van de grote kanshebbers is het voor Hermen van de Schootbrugge het langste geleden dat hij clubkampioen werd, namelijk in 2013. Zijn laatste finaleplaats was in 2015 en dat was tevens het jaar dat Hermen voor het laatst in de top drie eindigde. Voor Hermen is er dus veel aan gelegen om dit jaar een podiumplaats te bemachtigen en het is zeker niet ondenkbaar dat hij de hoogste trede zal bezetten.

Naast de vier grote kanshebbers zijn Johan Bosman, Eljakim Doorneweerd en Emile Mensink outsiders voor een plek bij de eerste drie. Mochten de anderen hun dag niet hebben dan kan het maar zo zijn dat een van hen met het brons aan de haal gaat.

Het zal erom gaan spannen tijdens de Clubkampioenschappen op zaterdag 19 mei! Het niveau zal dit jaar weer erg hoog liggen en er kan van alles gebeuren, want iedereen kent elkaar en dat kan nog wel eens heel interessant zijn voor de eindstand.

Om 09:30 starten de eerste wedstrijden en de finales zullen naar verwachting rond 15:30 gespeeld worden.

Meer berichten