Eddy Bossenbroek (Noord-West Veluwe Foto)

Afsluiting Bovendwarsweg tijdens Toer de Dellen

Ook dit jaar verwacht Toer de Dellen weer een aanzienlijk aantal deelnemers. Bij de organisatie van dit evenement staat zoals elk jaar de veiligheid van de deelnemers voorop. Dit jaar is de route nog veiliger gemaakt door de Bovendwarsweg in Oldebroek tijdens Toer de Dellen af te sluiten.

€ 60.000 voor Kika

Toer de Dellen is inmiddels een begrip op de Noord-Veluwe. Al sinds 2012 zamelen inwoners van Oldebroek, Elburg, Heerde en omstreken jaarlijks geld in voor KiKa. Op een zaterdag in juni leggen ongeveer 1500 mensen hun rondje door de Dellen af. Dit kan wandelend, hardlopend of fietsend, maar er zijn ook deelnemers die kiezen voor een bijzonder vervoermiddel zoals een bierfiets of een skelter. Alles mag, zolang het maar geen motor heeft. Deze gezamenlijke inspanning leverde vorig jaar meer dan € 60.000 op om kinderkanker te bestrijden.

Omleiding via Veenweg

Dit jaar vindt Toer de Dellen plaats op zaterdag 23 juni. Elk jaar is voor het evenement de Nieuwe Zuidweg afgesloten. Deze keer is ook de Bovendwarsweg van 9.00 tot 16.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Het gaat om het gedeelte tussen de Laanzichtsweg en de Feithenhofsweg in Oldebroek. Al het andere verkeer wordt omgeleid via de Veenweg van de Laanzichtsweg naar de Ottenweg.

Inschrijven

Wilt u dit jaar meedoen aan Toer de Dellen, dan kunt u zich hiervoor nog aanmelden. Dit kunt u individueel doen, maar ook als groep. Nog tot en met 28 mei kunt u zich inschrijven via www.toerdedellen.nl.

Meer berichten