OWIOS speelt belangrijke wedstrijd tegen Renswoude

OLDEBROEK – OWIOS neemt het zaterdag op tegen Renswoude op het eigen sportpark Bovenmolen. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer A. Th. de Witte.

Met nog 3 wedstrijden te gaan nadert de ontknoping in de 2e klasse G. Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. Winst brengt beide ploegen een stuk dichter bij directe handhaving. OWIOS staat op de 10e plaats met 27 punten en Renswoude staat op de 12e plaats met 2 punten achterstand. De nummer 12 gaat op voor de herkansing in de nacompetitie. De belangen aan beide kanten zijn bekend in dit zogenaamde 6-punten duel. In de heenwedstrijd eindigde de wedstrijd in een 1-0 overwinning voor Renswoude.

Renswoude begon zeer slecht aan de competitie, maar na de winterstop worden er meer punten gepakt. De laatste twee wedstrijden pakte Renswoude de laatste strohalm met beide handen aan. Zowel FC Horst als Veensche Boys kregen een penalty, maar misten. Renswoude sloeg in de 2e helft toe en pakte een zuinige 1-0 overwinning, maar deze leverden wel 6 broodnodige punten op.

OWIOS staat op een 10e plaats met 27 punten uit 23 wedstrijden. In de laatste twee wedstrijden won OWIOS met een collectieve prestatie met 1-0 van Valleivogels. OWIOS straalde vanaf het begin uit dat er maar één ploeg was, die de punten toekwam. Twee weken geleden werd er verloren met 3-2 van een uitstekend Lelystad. OWIOS vergat om op cruciale momenten te scoren en kwam vlak na rust op een 2-0 achterstand. In de slotfase kwam OWIOS terug, maar kon helaas geen punt meer uit het vuur slepen.

Renswoude zal voor de volle winst gaan om het in eigen hand te houden om nacompetitie te ontlopen. OWIOS daarentegen zal willen winnen om zich nu zo goed als veilig te spelen. Winst betekent 5 punten voorsprong op Renswoude met nog 2 wedstrijden voor de boeg.

Meer berichten