Brandweer organiseert 1-1-2 fietstocht voor het goede doel

Een fietstocht met als doel te ontspannen, in te spannen en geld in te zamelen voor het goede doel. Dat organiseert de Brandweer Elburg op zaterdag 19 mei.

Elburg - Inspanning: De tocht is 112 kilometer lang. Vanaf de brandweerkazerne in Elburg gaat de route langs 15 brandweerposten op de Veluwe. De route wordt gezamenlijk afgelegd. Hierdoor kunnen minder ervaren race- of mtb fietsers profiteren van de inspanningen van de meer ervaren fietser.

Ontspanning: Al fietsend en al pratend komen de deelnemers langs de Veluwerandmeren, historische stadjes, uitgestrekte heidevelden, prachtige bossen, heuvels, weilanden en 15 brandweer posten! Halverwege de route is een rustpunt ingericht. Aan het eind van de tocht is in Elburg een gezellige afsluiting.

Goede doel: De opbrengst van de tocht is bestemd voor onderzoek naar een medicijn voor stofwisselingsziekten. In Nederland, maar ook op de Veluwe zijn kinderen die lijden en helaas nog steeds overlijden aan deze zeldzame ziekte. Ondanks dat de ziekte zeldzaam lijkt is het één van de belangrijkste doodsoorzaken van kinderen in ons land. De inleg van € 15 per deelnemer wordt daarom geschonken aan de stichting Join4Energy en Metakids. Twee stichtingen die belangrijke werk doen in de strijd tegen stofwisselingsziekten.

De opbrengst wordt 50/50 bestemd voor de stichtingen Join4energy en Metakids. Beide stichtingen zetten zich in voor de ontwikkeling van medicijnen en behandelmethoden voor (energie)stofwisselingsziekten, ook wel metabole ziekten genoemd. Metabole ziekten zijn slopers, letterlijk. Ze maken het lichaam kapot. Met helaas vaak fatale gevolgen, nog steeds.

Van de opbrengst doneren wij 50% via brandweer Oldebroek aan stichting Metakids. Een collega van deze post heeft een zoon met een metabole ziekte. Brandweer Oldebroek bestaat dit jaar 150 jaar en zamelt bij diverse festiviteiten geld in voor deze stichting.

Het andere deel doneren wij via Gert Gerritsen aan stichting Join4energy. Gert’s zoon Matthias is overleden aan de gevolgen van een energiestofwisselingsziekte. Diverse collega’s van Gert bij de gemeente Elburg ondersteunen Gert al zes jaar bij het inzamelen van fondsen.

Meer berichten