Informatiebijeenkomst 'Privacywetgeving' voor verenigingen op 17 mei

PRIVACYWETGEVING:
Is uw vereniging/organisatie AVG-bestendig?

Op donderdag 17 mei 2018 staat een informatiebijeenkomst gepland met betrekking tot de nieuwe privacywetgeving in Nederland (volgens Europese normen). De AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) wordt per 25 mei 2018 van kracht en vervangt de huidige wetgeving omtrent privacy. Alle organisaties in Nederland, die persoonsgegevens bewaren, worden geacht te voldoen aan de voorgeschreven regels. Hierbij wordt geen onderscheidt gemaakt tussen papieren en digitale bestanden.

Is uw vereniging hier al klaar voor? De wet kunnen we net zo groot of klein maken als we willen, maar het is voor alle organisaties belangrijk om te kijken hoe het registreren nu plaatsvindt en of dit voldoende veilig is. Op 17 mei 2018 wordt in samenwerking met de landelijke organisatie Stimulansz voorlichting gegeven over dit onderwerp.

Programma:
19:00 uur: inloop (kantoor Stichting WIEL)
19:30 uur: aanvang plenaire gedeelte (algemene informatie, toelichting AVG, stappenplan)
20:15 uur: vragen(v)uur aan expert / concreet aan de slag (keuze onderdeel)
21:00 uur: afronding en borrel

De avond wordt GRATIS aangeboden aan verenigingen uit de gemeente Elburg en is bedoeld voor bestuurders en/of leden die veel te maken krijgen met de AVG. Doorgang van de avond uitsluitend bij aanmelding van tenminste 10 verenigingen (max. 2 deelnemers p/vereniging). Aanmelden voor deze avond is verplicht en kan via onderstaande knop of door te mailen naar marja.klein@wiel.nl of bellen met 0525 - 68 12 12.

Wij zien uit naar uw komst!

Meer berichten