Samantha Landman en haar medewerker knippen met veel plezier een dag lang voor het goede doel.
Samantha Landman en haar medewerker knippen met veel plezier een dag lang voor het goede doel.

Geknipt voor Jesse Mulder

Wie op de planning heeft staan binnenkort naar de kapper te willen, kan dat het beste nog even uitstellen: maandag 14 mei knipt Samantha Landman van Samantha's Hairstyling namelijk voor het goede doel. "De hele opbrengst gaat naar Jesse, als sponsoring voor de Toer de Dellen."

Oldebroek - Jesse Mulder is allang geen onbekende meer in Oldebroek en omstreken. Nadat hij zelf kanker overleefde, heeft hij in de afgelopen zeven jaar al meer dan 37.000 euro aan sponsorgeld binnengehaald voor onderzoeken naar kanker. Met het inzamelen van mobieltjes haalde hij al vaker het nieuws, inmiddels is dat aantal al opgelopen tot bijna 28.000. Toen Jesses moeder naar Landman belde, met de vraag of die hem wil sponsoren, wist ze dus gelijk wat haar antwoord was. "Ik wilde best met mijn kapsalon eenmalig een bedrag doneren", legt ze uit. "Maar het leek me mooier om een speciale dag te organiseren."

Die speciale dag staat nu gepland op maandag 14 mei. "Ik heb daarvoor twee weken vakantie, dus al mijn vaste klanten willen daarna zo snel mogelijk geknipt worden. Die dag kosten knipbeurten, haren föhnen en vlechten maar tien euro. Die tien euro stoppen we in een grote ton, die we aan het eind van de dag aan Jesse meegeven." Landman en haar medewerkster werken die dag vrijwillig. "Ik heb zelfs nog twee andere kapsters gevonden die vrijwillig meehelpen, dus we zijn die dag van negen tot vijf met z'n vieren." Wie toch moet wachten, kan dat doen onder het genot van koffie en een versnapering, gesponsord door de Boni Oldebroek.

Landman hoopt op een grote opbrengst van die dag. "Ik heb bewust gekozen voor de maandag, als alle andere salons dicht zijn. En tegen mijn eigen klanten heb ik gezegd dat ze het beste die dag kunnen komen." De opbrengst gaat naar Jesses deelname aan de Toer de Dellen, op 23 juni. Die dag fietst hij op zijn BMX 23 kilometer, met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa. "Toen ik eens in het ziekenhuis was, greep het me aan hoeveel kinderen en ouderen daar met kanker lagen", legt Landman uit. "We kunnen al zoveel tegenwoordig, maar er is meer geld nodig voor onderzoek. Daarmee kunnen we kinderen een kans op een leven geven. Daarin willen wij helpen op onze eigen manier."

Wie op 14 mei door Samantha of een van de andere kapsters geknipt wil worden, hoeft niet van tevoren te reserveren. "We zijn met z'n vieren, dus we kunnen veel hebben", denkt Landman. "We hebben die dag twee doelen: onze klanten tevreden de deur uit, en zoveel mogelijk geld voor KiKa."

jessemulder.wordpress.com

Meer berichten