Blauw Wit was wel sterker dan SSS, maar het verschil was niet groot genoeg. De volleyballers moeten nu afwachten of ze rechtstreeks promoveren, of daar eerst nog voor moeten strijden. Foto: Dik Kuiper
Blauw Wit was wel sterker dan SSS, maar het verschil was niet groot genoeg. De volleyballers moeten nu afwachten of ze rechtstreeks promoveren, of daar eerst nog voor moeten strijden. Foto: Dik Kuiper (Foto: Dik Kuiper)

SSS blokkeert titel voor Blauw Wit

De mannen van Bakkerij Jonker – Blauw Wit hebben afgelopen zaterdag naast het kampioenschap gegrepen in de eerste klasse. In een volgepakte Talter versloeg het vlaggenschip van Blauw Wit wel middenmoter SSS met 3-1, maar dat was onvoldoende voor de titel.

Oldebroek - Coach Niels van Loo had de beschikking over een voltallige selectie. De Blauwwitters gingen goed van start en liepen in de eerste set direct weg bij de gasten uit Barneveld. Via goed servicewerk van o.a. Anthon Cornet en Tom de Vries werd het verschil gemaakt. Reinier Boerendans kon Martijn Westerink en Harold van Norel goed bedienen aan de buitenkant en via 25-17 werd de eerste set binnen gehaald.

In de tweede set pakten de mannen direct een ruime voorsprong (8-1), maar SSS wist het feestje al snel te bederven door hun puntentotaal boven de 22 te brengen. Ondanks het feit dat de titelrace gelopen was, wilden de mannen toch nog wat moois aan het publiek laten zien. Andre Polinder was erbij gekomen voor Tom Barendse op het midden en door opnieuw goed servicewerk van de Oldebroekers werd het 25-15 in de derde set. In de vierde set speelde Blauw Wit slordig, SSS strafte de fouten af en pakte verdiend een punt (19-25).

Ondanks dat Blauw Wit geen kampioen is geworden, kunnen de mannen toch al terugkijken op een goed seizoen. Op voorhand was een plek in de top 5 de doelstelling en die is ruimschoots behaald. Daarnaast wisten de mannen knap de 1/8e finale van de beker te bereiken en twee hoger spelende teams uit te schakelen.

Er is zelfs nog een grote kans op promotie, want Blauw Wit kan zich nu zeer waarschijnlijk gaan opmaken voor promotiewedstrijden aanstaande zaterdag. De kans bestaat echter ook nog dat Blauw Wit rechtstreeks promoveert in verband met meerdere vrijgekomen plekken in de promotieklasse.

Meer berichten