Foto: Gerda Spaan

Majofique start nieuw seizoen met vijf podiumplekken

door Gerda Spaan

Voor Twirlvereniging Majofique uit Wezep is het nieuwe wedstrijdseizoen feestelijk van start gegaan. Nieuwe routines en nieuwe wedstrijdpakken en dan met 11 optredens 5 podiumplekken behalen, dat is een geweldige start van het seizoen.

Nunspeet - Afgelopen zaterdag 14 april hadden de dames van Majofique een twirlwedstrijd van de NBTA in Nunspeet. Een spannende dag met nieuwe routines en het Seniorenteam voor het eerst de nieuwe wedstrijdpakken aan. Het was een lange dag, maar na de prijsuitreiking gaf het veel voldoening bij de leden en de coach.

Eerste deelname

De 1 batonners begonnen de dag. Kim Spaan, uitkomende in de Intermediate Klasse, en Aylaine Spaan, uitkomende in de Beginners Klasse lieten een mooie routine zien, maar kregen helaas geen podiumplek. Ook Aylaine’s Dancetwirl op muziek van Snowwhite viel niet in de prijzen. Nicole Ponstein deed voor het eerst mee met Kidstwirl en zij behaalde geen prijs, maar wel een mooie score.

Solisten Vienna Ponstein en Shannen Ponstein kwamen uit in de Introductie Klasse net als het duo Esmee v/d Bosch en Charissa van Gelder. Alle 3 optredens kregen te horen dat zij op de eerstvolgende wedstrijd uit mogen komen in de Novice Klasse. Zij kregen allemaal een diploma.

Podiumplekken

Een van de podiumplekken was voor: Charissa van Gelder, zij werd eerste met haar Dancetwirll in de Peewee Beginnersklasse en verdiende een gouden medaille.

In de Senior Novice Klasse mocht het duo Aylaine Spaan en Jiska Montizaan een zilveren medaille in ontvangst nemen voor hun tweede podiumplek. In de Senior Beginners Klasse werd het duo bestaande uit Kim Spaan en Thirza Holstege eveneens tweede, waarmee zij ook een zilveren medaille verdienden.

Jeugdteam

Het Jeugdteam bestaande uit: Jelissa, Vienna, Shannen, Charissa, Esmee, Nicole, Amy en Rachel lieten vandaag voor het eerst de nieuwe routine zien. De dames straalden op de vloer en de jury vond hun uiterlijk (make-up) prachtig. Zij kregen dan ook een derde podiumplek met een mooie beker. Als laatste optreden mocht het Seniorenteam de nieuwe routine laten zien. De dames zagen er prachtig uit in hun nieuwe wedstrijdpakken. Zij kregen een tweede podiumplek en ook een beker.

Aankomende dinsdag is een ieder welkom op de Showavond van Majofique, welke gehouden zal worden in de Erica Terpstrahal te Wezep. Alle routines komen voorbij en er zal een verloting zijn. De avond begint om 18.30 uur en zal tot ongeveer 20.00 uur duren.

www.majofique.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden