Foto: vrij van rechten

Interkerkelijk koor "Deo Cantemus" Doornspijk heeft nieuwe voorzitter.

Afgelopen donderdag 12 april heeft Rini de Weerd na een voorzitterschap van 6 jaar symbolisch de voorzittershamer overgedragen aan Ruud Wijnne. Rini de Weerd doet vanwege gezondheid omstandigheden een stapje terug. Het applaus dat hij van het koor in ontvangst mocht nemen moge een blijk van waardering voor zijn voorzitterschap blijken. Vooraf in een bestuursvergadering mocht hij al een cadeaubon ontvangen vanwege zijn inzet voor “Deo Cantemus”.

De nieuwe voorzitter Ruud Wijnne is niet onbekend met het besturen van een koor. Al eerder was hij gedurende een aantal periodes in totaal 20 jaar voorzitter van het Elburgs Mannenkoor “Oefening Baart Kunst”. Ruud is lid van meerdere koren en zang is één van zijn grootste passies.

Op zaterdag 21 april heeft Ruud Wijnne wel z’n 1e uitdaging als voorzitter van het Interkerkelijk koor “Deo Cantemus”. Het koor geeft dan haar jaarlijkse voorjaarsconcert in de Gereformeerde Kerk te Doornspijk. Het koor pakt dan behoorlijk uit met sopraan Sterre van Boxtel en met Erica Vogel op de dwarsfluit. Wilbert Magré speelt op het orgel. Wim Magré heeft de algehele leiding over dit mooie concert met een prachtig afwisselend programma. De toegang is gratis, er wordt wel een collecte ter bestrijding van de onkosten gehouden. Rest nog te melden dat de aanvang van dit concert om 20.00 uur is en dat de kerkdeuren om 19.30 opengaan.

Meer berichten