Foto: Eigen foto

Primeur voor Jazzcafe Wezep op 7 april met de Stable Roof Jazz&Bluesband

Steeds weer verrast de Stable Roof Jazz Band hun toehoorders met nieuwe muzikale ideeën. Hun eigen enthousiasme werkt aanstekelijk op het publiek, wat elk optreden tot een feest maakt. Zo ook aanstaande zaterdag 7 april op het podium van Jazzcafé Wezep. Een primeur voor organisator Stichting Jazzkring Noord-Veluwe.

De enorme afwisseling in het repertoire van Stable Roof is verrassend. Zo passeren niet alleen Trad-Jazz stukken, waarmee de band ooit bekend werd, maar ook Hot Jazz nummers uit het begin van de vorige eeuw de revue, afgewisseld met Blues, New Orleans, vroege swing, gospels en spirituals. Alle stukken zijn mooi gearrangeerd door de muzikaal leider en uitstekende kornettist Ton van Brussel. Nog een grote steunpilaar voor de band is Peter de Klerk, een uitstekende sopraan-, alt- en tenorsaxofonist en bovendien een kundig klarinettist met een prachtige toon. En dan is er nog Hans Herwarth, bandleider, conferencier, en ‘Spiritus Rector’. Daarnaast houdt de swingende ritmesectie –die doet denken aan de precisie van een Zwitsers uurwerk- gevormd door Willem van den Toorn op drums en Eric van Buijsen op contrabas, alles bijeen. Banjoïst/gitarist Dick Klijn is in al z’n bescheidenheid een grootheid in de Jazzscene. Zo begeleidde hij beroemde Amerikaanse jazzmusici als Eva Taylor, Bill Rank, Spiegle Willcox, Mannie Klein en George Probert.

Niet verwonderlijk dat deze band in zijn 35 jarig bestaan een vaste schare fans heeft opgebouwd, zowel in Nederland als in Duitsland, waar ze ook regelmatig optreden.

Kent u deze virtuoze Jazzmusici nog niet? Grijp dan uw kans op zaterdag 7 april. Te zien en te horen van 16.00-18.00 uur in Partycentrum Coelenhage, Zuiderzeestraatweg 486 in Wezep. Zaal open om 15.30 uur. Tickets á 7,50 p.p. aan de kassa. Donateurs gratis toegang. Ook donateur worden van het maandelijks Jazzcafé in Wezep? Kijk dan op de site van de organisatie: www.jazznoordveluwe.nl. Om het maandelijkse Jazzcafé in stand te houden zijn meer donateurs niet alleen van harte welkom maar ook broodnodig voor het voortbestaan van de organiserende Stichting.

Meer berichten