Koningsdag in Elburg: één groot oranje feest

Nog een paar weken dan is het weer Koningsdag. Door de verbinding te zoeken met verenigingen en organisaties is het bestuur van de Oranjevereniging er in geslaagd een gevarieerd programma samen te stellen met voor elk wat wils. Het programmaboekje is bij de drukker, maar alle activiteiten zijn al te vinden op de website www.ovelburg.nl

Elburg - Naast de vaste en traditionele onderdelen begint Koningsdag weer met een ontbijt. Dit jaar in restaurant de Haas en de tieners van @roberts zullen dit wederom verzorgen. De Wallenloop Kids krijgt extra aandacht: kinderen kunnen gratis meedoen en krijgen een heuse medaille. Opgeven via de website wiel.nl/aanmelden.

Hou je van bakken, bak dan mee: klein en groot kan met de wedstrijd 'Elburg bakt Oranje' meedoen. Op het grasveld achter de Grote Kerk kan de jeugd tussen 12 en 16 jaar 's middags paintballen op een uitgezet parcours waarbij deskundige begeleiding aanwezig is. De Oudhollandse spelletjes rondom de Beek worden begeleid door vrijwilligers van Samenloop voor Hoop: kinderen kunnen voor een klein bedrag meedoen en de opbrengst is voor SLvH. Muziekvereniging Concordia zorgt deze dag voor de muzikale noot.

Voor de meeste activiteiten is aanmelding gewenst. Alle informatie staat op de website en in het programmaboekje dat vanaf 11 april in de woonkern Elburg huis-aan-huis bezorgd wordt. Via de facebookpagina van de Oranjevereniging is de laatste stand van zaken over Koningsdag te volgen.

De Oranjevereniging zoekt nog helpende handen voor deze dag: een uurtje is al fijn. Aanstaande maandag 9 april van 19:30 tot 20:30 uur zijn wij in het Gruithuis en maken we graag kennis. Tot dan!

Meer berichten