Foto: Richard Smit

Energieke levenslust in Elburg

"Ik geloof dat God in de schepping de geneeskracht heeft gelegd, door al de geneeskrachtige bomen, planten en struiken te creëren." Begin maart is Elburg een stukje energie rijker. Lummie Maria Smit- van Dijk heeft haar praktijk voor Bioresonantie & Natuurgeneeskunde geopend.

Elburg - Natuurgeneeskunde is zo oud als de mensheid. Hoe komt het toch dat iets dat er vanaf de schepping al was als alternatief gezien wordt? "Kijk eens wat er groeit en bloeit waar we gebruik van mogen maken. Natuurgeneeskunde is niet alternatief, het was en is onze eerste genezing", zegt Smit. "Vaak wordt vergeten dat onze huidige medische wetenschap haar oorsprong heeft in de planten- en kruidenleer. Een aspirientje is geboren vanuit de wilgenbast en ook de welbekende morfine dankt zijn bestaan aan de papaver." Dit zijn volgens Smit slechts twee van de vele voorbeelden van natuurlijke middelen die in de loop van de tijd gesynthetiseerd zijn. "In zijn natuurlijke vorm geven deze medicijnen minder tot geen bijwerkingen en blijken zij minstens zo effectief."

Zo is ook de Bioresonantie een therapievorm die uitgaat van het zelfherstellende vermogen van het lichaam. "Alles is energie", aldus Smit. "Of we het nu hebben over een kopje koffie, een milt, een bloem of een baksteen, op het moment dat deze onder een microscoop wordt gelegd zul je zien dat elke cel een eigen trilling heeft. Zo bestaat ons lichaam uit biljoenen cellen die allemaal hun eigen frequentie hebben. Door omstandigheden zoals een verkeerd voedingspatroon, medicijnen, Electro smog en dergelijke kunnen deze frequenties verstoord raken en kunnen er klachten gaan ontstaan."

Met de bioresonantie meetapparatuur kan informatie worden verkregen over de werking van organen, maar ook van bijvoorbeeld weefsel zoals spieren, zenuwen en slijmvliezen. Ook invloeden van buitenaf zijn meetbaar zoals de bacteriën, virussen en parasieten. Als we de oorzaak van de klacht hebben opgespoord, kunnen we werken aan het opheffen van de verstoring.

In de praktijk worden mensen met verschillende problematieken behandeld en begeleid. De problemen kunnen van fysieke, mentale en emotionele aard zijn. Lummie Maria maakt tijdens de consulten gebruik van haar kennis wat betreft de natuurgeneeskunde, de orthomoleculaire geneeskunde en voedingsleer.
Voor meer informatie: www.praktijkgiven.nl

Meer berichten