De juryleden (van links naar rechts): Wilco Smit, Theo Tolsma, Maria Stel, Martin Jansen, Volkert-Jan Hage, Andrew Heerink, Henk van den Bosch
De juryleden (van links naar rechts): Wilco Smit, Theo Tolsma, Maria Stel, Martin Jansen, Volkert-Jan Hage, Andrew Heerink, Henk van den Bosch (Foto: Imre Simon, Veluwe Duurzaam)

Veel belangstelling voor Elburg in de Zon

Inwoners uit de gemeente Elburg kwamen massaal naar de informatieavond over de zonnepanelenactie “Elburg in de Zon” op 6 feb j.l. Het was passen en meten om de 400 bezoekers in de aula van VMBO school Oostenlicht een plekje te geven. Tijdens de avond werd informatie gegeven over de groepsinkoopactie. Huiseigenaar Martin Jansen gaf uitleg over de voordelen van de aanschaf van panelen. Inmiddels hebben bijna 300 huishoudens zich ingeschreven voor ‘Elburg in de Zon’.

Elburg - “Met deze actie willen we als gemeente onze inwoners op weg helpen om een goede keuze te kunnen maken en zo te zien is het een schot in de roos. Deze opkomst had ik niet verwacht ” Vertelt José Oosthoek, wethouder duurzaamheid in gemeente Elburg enthousiast. De actie wordt georganiseerd door het energieloket Veluwe Duurzaam.

Jury
Anders dan bij andere inkoopacties is er geen aanbod van een bedrijf waar mensen op in kunnen schrijven maar gaat een jury bestaande uit deelnemers uit gemeente Elburg op zoek naar het best passende aanbod. In aanloop naar de informatieavond hebben twintig deelnemers aangeven interesse te hebben in deelname in de jury. Er zijn zeven juryleden geselecteerd op basis van beschikbaarheid, diversiteit aan expertise en onafhankelijkheid. Tevens is ook gelet op een stukje eigen belang: De juryleden moesten ook zelf van plan om zonnepanelen aan te schaffen middels deze actie. Tijdens de avond hebben alle bezoekers stickers geplakt bij criteria die zij belangrijk vinden en hier kan de jury mee aan de slag.

Inschrijven
Inwoners uit de gemeente Elburg die willen mee profiteren van deze groepsaankoop kunnen zich nog aanmelden tot en met 28 februari. Inschrijven voor een vrijblijvende offerte van Elburg in de Zon kan op www.veluweduurzaam.nl/elburgindezon. Hier staan ook antwoorden op veel gestelde vragen.

Postcoderoosproject
Parallel aan deze actie loopt het initiatief om aan de slag te gaan met een postcoderoosproject. Inwoners die geen panelen kunnen of willen plaatsen kunnen meedoen aan een collectief van panelen op daken van gebouwen. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen met info@veluweduurzaam.nl

Meer berichten