Afbeelding
Barry Wensink

Gemeente Elburg maakt afspraken over lokale woonopgave

12 januari 2024 om 14:45 Wonen

Met de woningcorporaties Uwoon, Omnia Wonen en de huurorganisaties zijn door de gemeente Elburg prestatieafspraken gemaakt over de lokale woonopgave. Onder meer wordt ingezet op het verminderen van de woning schaarste en het vergroten van de kans een woning toegewezen te krijgen.

Wijnand Kooijmans

De doorstroming moet worden verbeterd en er moet worden gezorgd voor een evenwichtige verhouding tussen huurprijs en woonkwaliteit. In de totale woningbouwopgave moet minimaal dertig procent worden gerealiseerd in de sociale sector.

Afspraak is dat wordt ingezet op de bouw van energiezuinige sociale huurwoningen. Er moet uitvoering worden gegeven aan de warmtetransitie van bestaande wijken wat betekent dat ze aardgas loos moeten worden gemaakt. Ook is er aandacht voor klimaatadaptatie.

Beoogd effect van de gemaakte afspraken is dat er meer passende huisvestingsvormen komen en financiële instrumenten worden ingezet voor ouderen, mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking en mensen die uitstromen uit de maatschappelijke opvang. De huisvesting van statushouders wordt gewaarborgd. Tevens komt er aandacht voor sociale netwerken en inclusieve wijken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie