Foto: Eigen

Metamorfose voor Restaurant Achter de Poorte

Strakke eiken tafels met linnen servetten, nieuwe hoekbank en alle wanden en gebinten een warme grijstint. Natasja Bijl kijkt tevreden rond in haar vernieuwde restaurant Achter de Poorte in Elburg. “We wilden naar een moderner interieur en hebben het direct grootschalig aangepakt. Door het gebruik van natuurlijke materialen in combinatie met warme kleurtinten hebben we een sfeervolle ambiance gecreëerd. Onze gasten moeten hier de hele avond kunnen genieten in een huiselijke sfeer’’, aldus Bijl. Restaurant Achter de Poorte in de binnenstad van Elburg is vanaf 1 februari weer open voor haar gasten.

Ruim twee weken was het restaurant dicht om te verbouwen. “Met de hulp van een paar handige familieleden en een interieuradviseur hebben we het meeste zelf gedaan”, vertelt Natasja trots. Dochter Natasja heeft per 1 januari het restaurant van haar ouders, Marco en Alie, overgenomen. Ze gaat voor hoge kwaliteit, zonder dat de keuken volledig op de schop gaat. “We zijn in de keuken continu bezig met met verbetering”, laat Natasja weten.

Ambitie
Samen met de Chefkok Arno Visser, inmiddels twee jaar werkzaam bij Restaurant Achter de Poorte, Souschef Anke Mossink en de rest van het team, blijft ze ervoor zorgen dat gasten onvergetelijke avonden beleven. “Ik ben erg tevreden met het huidige team. We zijn kritisch naar elkaar en willen het restaurant nog meer verbeteren. Voor de introductie van een nieuwe kaart, gaan we als team proefeten om de gerechten te bespreken en waar nodig te verbeteren. Daarnaast halen we continu veel inspiratie uit vakbeurzen, relaties en social media.

Tweede generatie
Na 27 jaar vol passie Restaurant Achter de Poorte te hebben gerund hebben vader Marco en moeder Alie per 1 januari jl. Het bijltje overgedragen aan dochter Natasja. Marco werd vijf jaar geleden ziek, waardoor ze noodgedwongen een grote stap achteruit moesten zetten. “Onze dochter heeft zich de afgelopen jaren samen met onze andere kinderen én het team, met hart en ziel ingezet om de zaak te laten voortbestaan. We zijn dan ook blij en trots dat Natasja de nieuwe eigenaar is”, aldus moeder Alie.

Jubileum
Restaurant Achter de Poorte bestaat deze week ook nog eens 27 jaar. Daarom is er een speciaal jubileummenu bestaande uit 20 gerechtjes, geserveerd in 14-gangen. Dit menu wordt tot 1 april geserveerd. Vader Marco begon bij het 5-jarig bestaan met een 5-gangen diner. Daarna is er elk jaar een gerecht bijgekomen. Bij 20 gerechten zijn we maar gestopt, lacht Natasja. Het Jubileummenu wordt ook volledig vegetarisch geserveerd. Bekijk de nieuwe menukaart en het jubileummenu op www.achterdepoorte.nl.

Meer berichten