Foto: Henk Graas

Nedersaksisch bij stamppotbuffet Zonnebloem

HOGE ENK - Tijdens het jaarlijkse stamppotbuffet van De Zonnebloem Doornspijk, Hoge Enk en Elburg op woensdag 31 januari in het buurtgebouw Ons Huus op de Hoge Enk heeft de heer Arie Hofstede uit Bathmen op humoristische wijze voordrachten gehouden in het Nedersaksisch. Een taal waarvan het Nederlands een afgeleide is.

Zo’n 40 gasten en 15 vrijwilligers waren naar de Hoge Enk gekomen om samen te genieten van de stamppotten en te luisteren naar de verhalen van Hofstede. Rond 10.30 uur arriveerden de eerste gasten en na de koffie met cake stak de heer Hofstede van wal. Het Nedersaksisch en het streekdialect van de Veluwe hebben veel raakvlakken, zodat eenieder zijn verhalen goed konden volgen. Rond 12.30 uur was het de beurt aan de keukenbrigade van Ons Huus en werden er weer de overheerlijke stamppotten geserveerd, die de gasten zich goed lieten smaken..

Na het ijs met slagroom pakte de heer Hofstede weer de draad op en begon hij aan het tweede deel van zijn voordracht. Verhalen waarbij velen herinneringen hadden aan vroeger. Na nog een kopje koffie of thee was het rond 14.30 uur weer tijd om naar huis te gaan. Voor het buurthuis stonden de diverse busjes weer om eenieder huiswaarts te brengen. Voorzitter mevrouw Wijnne bedankte iedereen voor de inzet en sloot af met: “Het was weer een geslaagde Zonnebloemmiddag waar er nog wel meer van mogen komen.”

Meer berichten