Yoga, gecombineerd met psychologie/filosofie: dat is deugdenyoga. Marleen Zwart start met de eerste deugdenyogalessen in de regio.
Yoga, gecombineerd met psychologie/filosofie: dat is deugdenyoga. Marleen Zwart start met de eerste deugdenyogalessen in de regio.

Uniek in Oldebroek: combinatie yoga en psychologie/filosofie

Oldebroek krijgt een primeur: deugdenyoga. Bij deze vorm van ontspanning wordt yoga gecombineerd met een beetje psychologie/filosofie. Nergens in de buurt wordt dit nog aangeboden, zelfs niet in Zwolle, Apeldoorn en Harderwijk. Marleen Zwart-Roodzant is de enthousiaste docente die de lessen verzorgt.

Een gezonde geest in een gezond lichaam is een ideaal waar al sinds de Romeinse tijd naar gestreefd wordt. Met deugdenyoga bouwt Zwart-Roodzant voort op dat gedachtegoed. In iedere les staat een innerlijke kracht, deugd centraal, zoals kracht, vertrouwen of creativiteit. Daarnaast wordt middels de oefeningen gewerkt aan evenwicht, souplesse, concentratie en kracht, zowel fysiek als mentaal.

Docente Marleen Zwart-Roodzant bouwt hiermee voort op haar eigen ervaringen als docent en als kankerpatiënt: 'Ontspannen heb ik zelf pas écht geleerd toen ik jaren geleden kanker kreeg. Op deze manier hoop ik dat aan anderen te kunnen doorgeven.' Iedereen doet daarom de oefeningen op zijn eigen niveau.

Zwart-Roodzant helpt niet alleen volwassenen met ontspannen, ook kinderen en pubers zijn welkom. Zo help ik jongeren die zijn vastgelopen in het onderwijssysteem met leren en ontspannen. De training Ik leer leren geeft hiervoor goede handvatten. 'Ik wil mensen op jonge leeftijd bijbrengen wat ik zelf pas later heb geleerd.'

Deugdenyoga wordt gegeven op de prachtige locatie van Gaandewijs aan Zuiderzeestraatweg 337 te Oldebroek, gelegen halverwege Oldebroek en Wezep. 's Winters zijn de lessen op de verbouwde zolder boven de deel van de boerderij. 's Zomers zijn de lessen in een boomgaard. Deugdenyoga is te volgen op maandagavond van 19.30 tot 21 uur en op donderdagmorgen van 9.30 tot 11 uur. Voor meer informatie: marleen@gaandewijs.nl of 06-23383162.

Meer berichten