Het werd een ontmoeting van de buitencategorie wat betreft de emoties buiten het veld. NWVFoto

Domme fouten WHC noodlottig

27 juni 2022 om 11:25 Algemeen

Ruim uur met man minder

ROSMALEN Met een 2-0 voorsprong bij rust lijkt het een kwestie van tijd voor WHC of de poort van de vierde divisie gaat open. Van de  verwachte stormloop die daarna van Nieuwenhoorn wordt verwacht blijkt helemaal niets. WHC controleert, is verdedigend ijzersterk en lijkt op weg naar een derde beslissende treffer. Dan wordt in vijf minuten de wedstrijd uit handen gegeven.

Eerst verslikt doelman Jasper Kuiper zich bij een uittrap in de spits Dimitrie Gomes Almeida en als die teleurstelling nog niet is verwerkt krijgt Sargon Gouriye direct rood voor een domme overtreding. De tegenstander uit Hellevoetsluis doet er lang over om daarvan profijt te trekken. Pas in de 80ste minuut rondt Frank Molendijk een aanval af. WHC krijgt in de verlenging nog de beste mogelijkheden en dan gaat het in de penaltyreeks mis bij de laatste strafschop van Nathan Duim. De scheidsrechter constateert dat doelman Mike van de Wijngaart de knikker via de binnenkant van de paal nog stopt voordat deze geheel over de doellijn is gerold.

Na zijn gave optreden van een week eerder is Sander Krijns opnieuw de grote uitblinker voorin bij WHC. Met een magistrale knal van ver buiten het zestienmetergebied zet hij WHC op voorsprong en nog voor rust verzorgt hij de assist op Stef van Oene die beheerst afrondt. In de rust gaan de gedachten in de bestuurskamer uit naar een eerdere nacompetitie waarin WHC van een 2-0 achterstand terugkwam om de zege alsnog over de streep te trekken. Voorzichtig optimisme dus. Toch is het opvallend dat Nieuwenhoorn deze middag met de gevaarlijke aanvalslinie het loodje moet leggen tegen de uitstekende verdediging van WHC, waarin Jasper Bremmer, Joost Krijns en Sylvain Vierhuizen hun duels overtuigend winnen. Met uitzondering van de eerste vijf minuten als Jasper Kuiper zijn ploeg overeind houdt. Sander:,,We hadden het met deze ervaren ploeg nooit weg moeten geven. Zulke domme momenten worden je op dit niveau noodlottig.” Hij zal er straks tijdens de ritjes met Gouriye van Twente naar de training op Mulderssingel vast nog het een en ander over zeggen. ,,Deze opponent lokt je met geraffineerde overtredingen uit de tent. Daar mag je natuurlijk nooit zo op reageren. Ik ben trots op het team dat zo knap stand hield. Dat je het uiteindelijk vanaf de penaltystip verliest is zwaar klote. Ik ga morgen op vakantie, daar moet de knop om, maar het kost best enige tijd om deze pijn te verbijten.”

Sander en Stef van Oene zijn al geblesseerd naar de kant als de strafschoppenreeks begint. Het wordt een ontmoeting van de buitencategorie als het om emoties gaat. Het duurt meer dan een kwartier voordat de elfmeterserie kan beginnen. De politie komt er aan te pas om de supporters uit elkaar te houden. Het is natuurlijk bijzonder sneu als je de favorieten op zo’n manier onderuit ziet gaan maar dan mag het niet zo zijn dat het gezonde verstand in een glas bier verdwijnt. De avond is al lang begonnen voordat de supporters in een feestbus zijn verdwenen. Maar dat feest van de heenweg is op de terugreis naar Wezep eerder een rit in begrafenisstemming. Al met al een compliment voor de vechtlust, passie en inzet van de spelers die het verdienen om in de volgende competitie revanche te nemen.