Logo huisaanhuiselburg.nl


Bijzonder aan dit najaarsconcert is ook de canonuitvoering van het Magnificat. (foto Pr)
Bijzonder aan dit najaarsconcert is ook de canonuitvoering van het Magnificat. (foto Pr)

Susterenkoor voert 'Ubi Caritas' in canon uit

Elburg - Warme herfstkleuren, de bijzondere lichtval en de melancholie van de herfst klinken zaterdag 18 november door in het concert van susterenkoor St.-Agnes.

Tijdens het afwisselende programma dat door dirigente Grietje Roozeboom is samengesteld, worden werken van Mendelssohn Bartholdy, Brahms en Graben Hofman ten gehore gebracht. Bijzonder aan dit najaarsconcert is de canonuitvoering van het Magnificat en het Gregoriaans responsorium 'Ubi Caritas'. Grietje Roozenboom is al druk aan het repeteren met haar koor: ,,Ik kijk nu al uit naar 18 november. Het programma is uitdagend voor ons en afwisselend tegelijk. Prachtig afgestemd op het thema herfst. De akoestiek in de kapel is echt bijzonder. Ik hoop dat de zaal weer vol zit."
Het optreden begint om 16.00 uur in de historische kapel van Museum Elburg.
Het concert wordt muzikaal ondersteund door Siemone Middel op orgel. Anna Duinker soleert op hobo. Directeur van het museum Anne-Marie van Hout vertelt tussen de bedrijven door over het schitterende gebrandschilderde venster van de kloosterkapel.
De kloosterkapel van Museum Elburg is open vanaf half vier.
Kaarten zijn € 10,- en vanaf 24 oktober verkrijgbaar aan de kassa.
Het susterenkoor St.-Agnes werd opgericht in 2012 en is vernoemd naar St.-Agnes, een dertienjarige vroegchristelijke martelaar, later patronesse van het Elburgse Agnietenklooster.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox