Logo huisaanhuiselburg.nl

Leuke activiteiten voor kids in herfstvakantie

ELBURG -  Museum Elburg en de Rabobank bieden tijdens de herfstvakantie van 14 oktober tot en met 21 oktober diverse spannende kinderactiviteiten in het museum.

Kinderen van 4 t/m 12 jaar krijgen op vertoon van hun Rabopas, of die van (o)pa of (o)ma, gratis toegang.

Zaterdag 14 oktober en dinsdag t/m zaterdag 21 oktober biedt Museum Elburg iedere dag weer een andere activiteit aan.
Er is van alles wat. Ben je een echte speurneus dan kun je op zoek gaan naar de schat.
Knutsel je liever, dan is de kloosterkijkdoos maken een optie of een hippe knipmuts met coole figuren.

,,We gaan ook nog 100 jaar terug in de tijd, waarbij activiteiten van vroeger worden gedaan zoals schrijven met een griffel op een lei of een kroontjespen. Er zal een fotohoek worden ingericht zodat je selfies kan maken in ouderwetse kledij. Om aan te sluiten op de Kinderboekenweek met het thema ‘griezelen’ staat er bovendien nog iets spannends op het programma staan. De week wordt afgesloten op de zaterdag met een kloosterdag waarbij het klooster weer tot leven komt!" aldus de organisatoren.

Het museum biedt niet alleen voor kinderen activiteiten aan, maar biedt ook stageplekken aan voor maatschappelijke stagiaires. Zij krijgen de mogelijkheid om kinderactiviteiten te begeleiden en te zien hoe de voorbereidingen eraan toe gaan achter de schermen.

Museumkidsmascotte Tikkit is dit jaar verwerkt in een vouwvel die kinderen krijgen bij de entree. Kinderen kunnen onder het motto “is het spannend in een museum?” op zoek naar de spannendste plekken in een museum om een selfie te maken. De hoofdprijs (4 x) is een vip-weekend voor het winnende kind met zijn/haar familie, waarbij een spannende avondontvangst in een Kidsproofmuseum uiteraard niet ontbreekt.

Voor het uitgebreide programma van Museum/VVV Elburg kijkt u op www.museumelburg.nl

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox