Logo huisaanhuiselburg.nl


Nieuw seizoen Scouting Elburg weer van start

Na de zomervakantie, die begon met de zomerkampen van alle groepen, was het afgelopen weekend hét moment voor het jaarlijkse gezamenlijk weekendkamp met de hele groep, om de overgang van het oude naar het nieuwe seizoen in te luiden. Altijd een unieke belevenis waarbij alle leden samenwerken en spelen, waarbij de oudste scouts de jongeren begeleiden. Door middel van allerlei spelletjes te winnen konden benodigdheden als spijkers en hout verzameld worden waar iedere groep een eigen hut van heeft gebouwd. Uiteraard ook versierd met naamborden en mooie aankleding. De mooie creaties zorgden ’s avonds voor een geweldig kampvuur.

Tijdens dit gezamenlijke weekend worden de oudsten van iedere groep “overgetrapt” naar de volgende groep. Dit is altijd een heel spektakel waar je na enkele uitdagende opdrachten te volbrengen wordt verwelkomt en opgenomen in de nieuwe groep. Ook zijn er dit jaar weer twee jeugdleden doorgestroomd naar de leiding waar ze weer een hele andere fase in hun Scouting bestaan gaan beleven.

Vanaf komende zaterdag start dan echt het nieuwe seizoen. Er zijn door de verschuivingen weer plekken vrij gekomen. De welpen tussen de 6 en 10 jaar spelen voornamelijk rond het clubhuis en het bos, vanaf 10 jaar ga je het water op en leer je in kleine groepjes naast zeilen nog heel veel meer uitdagende dingen.

Lijkt Scouting je nou ook wel wat, ben je niet bang om vies te worden en durf je alles aan (of juist niet), surf dan even naar www.scoutingelburg.nl Hier vind je alle informatie over Scouting Elburg, bekijk de mogelijkheden, onderaan de pagina zie je hoe je je aan kan melden.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox