Logo huisaanhuiselburg.nl
Biebtip

BiebTip: Zeven Soorten Honger

Bibliotheek Noord-Veluwe geeft wekelijks op deze website een kijk-, luister- en leestip. De BiebTip van deze week is Zeven Soorten Honger van schrijfster Renate Dorrestein. Het boek is uitgegeven in 2016 en heeft 268 pagina's. 

Zeven Soorten Honger speelt zich af in een exclusief kuuroord aan de Nederlandse kust, waar maatschappelijk geslaagde mannen hun overtollige kilo's proberen kwijt te raken. In dit statige landhuis worden magere maaltijden geserveerd en staat lichaamsbeweging voorop. Voor de gasten staat er veel op het spel: ze mogen pas weg als ze hun streefgewicht hebben bereikt. Wie opgeeft, betaalt een netto jaarinkomen als boete. En die dreiging blijkt te werken.

Toch kampen Nadine en Derek Ravendorp, het echtpaar achter dit succesvolle instituut, met problemen die ze ondanks hun lange, gelukkige huwelijk niet met elkaar kunnen delen. De vraag is hoe lang kunnen die geheimen nog verborgen blijven. Wie is die zwerver die door Nadine wordt binnengesmokkeld? Hoe goed is Derek eigenlijk in boekhouden? En vooral: hoe loopt het af met het anorexia-meisje dat door haar vader is meegenomen naar de prestigieuze afslankvilla?

Het boek is luchtig en vol humor geschreven. Het is spannend en leest vlot weg. Het pakt ondertussen een problemen van velen aan: zwaarlijvigheid en de macht van geld . Het boek is geschikt voor de volwassen lezer.

Wilt u dit boek ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe, www.bibliotheeknoordveluwe.nl

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox