Logo huisaanhuiselburg.nl


Berend Elzerman Toernooi 2017 kent evenwichtig deelnemersveld

Morgen vindt de aftrap plaats van het alom bekende en traditionele Berend Elzerman Toernooi (BET) op sportpark De Heughte. Het alom gewaardeerde toernooi dat voor de 36ste keer door VSCO'61 wordt georganiseerd, kent deze jaargang een Zwols tintje. De club is er klaar voor en door de inzet van vele vrijwilligers ligt het sportpark er weer picobello bij.

Het eveneens naar de tweede klasse gepromoveerde SVI; WVF (tweede klasse), dat na één jaar afwezigheid weer terug is als deelnemer aan het BET; Zwolse Boys (gepromoveerd naar de derde klasse) dat vorig jaar debuteerde op het toernooi en oud winnaar Be Quick'28 (tweede klasse), zijn de vier Zwolse ploegen die deelnemen. DOS Kampen (tweede klasse) en uiteraard VSCO'61, dat na het behaalde kampioenschap gepromoveerd is naar de tweede klasse, maken het sterke en evenwichtige deelnemersveld compleet. Het belooft dus een mooi toernooi te worden, waarvan op voorhand dus niet te voorspellen is wie met de felbegeerde bokaal naar huis gaat.


Kennismaking

Het BET is het oudste en langst bestaande toernooi van de Noordwest Veluwe en mede daarom wil het organisatiecomité graag het goede behouden. Zo geldt het toernooi al decennialang als opmaat naar de competitie, tegelijkertijd is het voor de vele belangstellenden vaak de eerste kennismaking na de vakantie met hun favoriete eerste elftal.

Editie 2017 start morgen, zaterdag 19 augustus en duurt tot en met zaterdag 26 augustus. Daarmee start het toernooi twee weken later dan voorgaande jaren. Dit was een nadrukkelijke wens van de deelnemende verenigingen om op die manier met een zo compleet en sterk mogelijke selectie aan de start van het BET te kunnen verschijnen. Dit werd mogelijk doordat de KNVB de start van de competitie heeft verschoven naar 23 september.

Als het aan VSCO'61 en het organisatiecomité ligt vindt er dit jaar nog een verandering plaats: een toernooiwinst van de organiserende vereniging. Nog nooit in de geschiedenis van het Berend Elzerman Toernooi wist VSCO'61 de fraaie bokaal te winnen.
 

Speelschema

Zaterdag 19 augustus

12:30 uur SVI - Zwolsche Boys
14:30 uur VSCO'61 - DOS Kampen
16:30 uur WVF - Be Quick'28


Dinsdag 22 augustus

19:15 uur SVI – WVF
 

Woensdag 23 augustus

19:15 uur VSCO'61 - Zwolsche Boys


Donderdag 24 augustus

19:15 uur Be Quick'28 - DOS Kampen
 

Zaterdag 26 augustus 2017

12:30 uur Zwolsche Boys - Be Quick'28
14:30 uur SVI - DOS Kampen
16:30 uur VSCO'61 - WVF

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox