Logo huisaanhuiselburg.nl

Orgel- en celloconcert in het Orgelmuseum

22 augustus geven vader en zoon Van der Knijff een marktconcert op het Boonorgel van het Orgelmuseum. Martien van der Knijff zal het orgel bespelen, zijn zoon Ardie de cello. De marktconcerten in het Orgelmuseum zijn bedoeld als laagdrempelig: de concerten duren een half uur en zijn gratis toegankelijk.

Meestal is Martien van der Knijff in Elburg te horen als (vaste) beiaardier van het carillon in de Grote Kerk, maar de heer van der Knijff stuurde ook Orgel aan het Rotterdams conservatorium. Samen met zijn zoon Ardie zal hij de 22e augustus een bijzonder concert geven in het Orgelmuseum. Ardie van der Knijff studeerde Muziektechnologie, speelt onder meer in verschillende bands zowel cello als gitaar en is songwriter.

Beiden zullen zowel afzonderlijk als gezamenlijk te horen zijn in het concert in het Orgelmuseum. Op het programma staat onder meer: 'Prière for cello and organ' van Camille Saint-Saëns, het 'Chanson triste' van Tchaikovsky, Prelude en Menuet uit de eerste cellosuite van J.S. Bach en de 'Aria Quinta' van Pachelbel.

Het concert duurt van 11.30 tot circa 12.00 uur en is gratis toegankelijk.  U kunt naar binnen via de achteringang van het museum, Hondegatsteeg 7, Elburg. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het onderhoud van de orgels in het museum. Komt u op tijd, want deze concerten worden goed bezocht!

Wilt u naast het concert ook het museum bezoeken, dan bent u uiteraard van harte welkom, maar betaalt u wel de normale toegangsprijs à € 6,- p.p (kinderen gratis).

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox