Logo huisaanhuiselburg.nl


Heropening van Het Noordermerk met startfeest en fair

23 augustus vindt de heropening van basischool Het Noordermerk te Noordeinde plaats.

De officiële handeling zal omstreek 16.30 uur worden gedaan door Burgemeester Adriaan Hoogendoorn, Wethouder Liesbeth Vos en directrice van Het Noordermerk Ina Martens. Hierna is de vernieuwde school te bezichtigen en kan kennis gemaakt worden met het nieuwe onderwijsteam. Intussen barst het startfeest los. Er is een fair georganiseerd met verkoop, muziek, dans, springkussen, verloting (met als hoofdprijs een overnachting in een B&B) en uiteraard is er een hapje en een drankje. De opbrengst komt ten goede aan Het Noordermerk.

Zoals waarschijnlijk wel bekend, kreeg de school vorig jaar het bericht dat ze de deuren moest gaan sluiten. Na aandachtsacties van de ouders en inspanningen van gemeente en schoolbesturen heeft scholenvereniging 'De Akker' het schooltje in Noordeinde onder haar vleugels genomen. 

Het afgelopen half jaar is er hard gewerkt aan invullen van een nieuw soort onderwijs. De nu nog openbare school zal een christelijke identiteit krijgen. Het kleine schooltje maakt het mogelijk dat ieder kind een eigen leerroute kan worden geboden en kan rekenen op veel aandacht. Er zal thematisch gewerkt gaan worden en er zal gebruik gemaakt worden van moderne leermiddelen. 
In de zomervakantie is er door vrijwilligers hard doorgewerkt om Het Noordermerk klaar te maken voor een nieuwe start: het lesprogramma is opgesteld, de klaslokalen zijn geverfd en het schoolplein is opgeleukt.

Alle belangstellenden zijn van harte welkom van 16.30-19.30 uur aan de Noorderbrink 2 in Noordeinde.

Persbericht + uitnodiging  naar: 
Huis aan huis Oldebroek 
De Stentor 
Veluweland  
Loconieuws (lococourant.nl/facebook/tv) 
omroep Gelderland

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox