Logo huisaanhuiselburg.nl


Het Rainbow Truck Team staat al te popelen om volgend jaar te beginnen.
Het Rainbow Truck Team staat al te popelen om volgend jaar te beginnen. (Foto: Rainbow Truck Team)
Sport

Rainbow Truck Team ook in 2018 naar Dakar

Het Rainbow Truck Team heeft besloten om deel te nemen aan Le Dakar 2018. Net als afgelopen vier edities zal het team deelnemen met één truck, echter dit keer met de MAN. Deze truck is afgelopen april uitgebreid aan de tand gevoeld in Marokko, tijdens de Morocco Desert Challenge rally.

OLDEBROEK - De truck heeft de test goed doorstaan. Waardoor het team met vertrouwen voor het eerst met een MAN truck gaat deelnemen aan de zwaarste rally ter wereld. De komende weken zal het team haar deelname bevestigen middels een officiële inschrijving. En daarmee zal de inmiddels bekende kleurencombinatie geel/blauw/oranje ook komende Dakar niet ontbreken.

Eerst nog voorbereiden

Medio september zal het Rainbow Truck Team de definitieve teambezetting bekend maken, waarbij exact duidelijk wordt wie er namens het team deelnemen en in welke rol. Tevens zullen men dan uit de doeken doen hoe zij de service gaan organiseren tijdens de Dakar rally, zodat zij ter plaatse er alles aan kunnen doen om de MAN truck over de finish te krijgen.

Tijdens de RTL GP Dakar Pre-Proloog in het eerste weekend van november 2017 zal het Rainbow Truck Team aanwezig zijn tijdens de op het Eurocircuit te Valkenswaard. Bezoekers krijgen daar de mogelijkheid leden van het Team te ontmoeten en de truck van dichtbij te bekijken. Dit Nederlandse Dakar-spektakel wordt jaarlijks bezocht door ruim 25.000 bezoekers.

Le Dakar

De veertigste editie van Le Dakar start 6 januari in Lima, Peru. De rallykaravaan trekt vervolgens via Bolivia naar Argentinië, waar op 20 januari de finish is in de plaats Córdoba. Het Rainbow Truck Team kijkt er alweer naar uit om naar Zuid-Amerika af te reizen en voor de vijfde keer deel te nemen aan de zwaarste rally ter wereld.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox