<p>Mevrouw Dijkstra (links) en Nap genieten van de tulpen, net als José Oosthoek en Ronald Cleijsen van de Rotary. (foto Dick van der Veen)&nbsp;</p>

Mevrouw Dijkstra (links) en Nap genieten van de tulpen, net als José Oosthoek en Ronald Cleijsen van de Rotary. (foto Dick van der Veen) 

(Foto:)

Verzorgingshuizen blij met tulpenpracht

De tulpenbollen die Rotary Oldebroek-Elburg in november vorig jaar plantte bij verzorgings- en verpleeghuizen in beide gemeenten zijn volledig tot bloei gekomen. Ze leveren een prachtig kleurenpallet op wat veel enthousiasme oproept bij de bewoners die volop genieten.

ELBURG/OLDEBROEK - “Het lijkt hier wel Klein Keukenhof.” De dames Nap en Dijkhuizen van locatie De Voord van Het Baken Zorgverlening, slaan de handen voor de mond als ze met hun rolstoel de tuin in worden gereden. Een beter signaal dat de actie van Rotary is geslaagd kunnen voorzitter José Oosthoek en coördinator Ronald Cleijsen zich niet wensen. Geholpen door een firma uit e Noordoostpolder die de bollen beschikbaar stelde kon Rotary het initiatief om enkele huizen op te fleuren uitbreiden tot alle verzorging- en verpleeghuizen in beide gemeenten.

Afwachten

“Je moet altijd nog maar afwachten wat ervan terecht komt”, zegt Ronald die de plantactie in november coördineerde. Hij is dit jaar en ook in 2022 de eerst verantwoordelijke voor de goede doelen die de organisatie nastreeft. Het is niet zo maar dat de bewoners van De Voord met enige trots hun bezoek meenemen naar de tuin. De bollen zijn zowel aan de voor- als achterzijde geplant, zodat de mensen er ook vanuit hun kamers zicht op hebben. Hij kan de dames geruststellen als ze hun twijfels uitspreken over de houdbaarheid van de bollen. “Die steken echt volgend jaar opnieuw hun kop op”, geeft hij aan. Wat hem betreft zal deze actie zich nog wel een paar keer herhalen. José zegt dat ze net samen met de bewoners vrolijk wordt van de tulpenpracht na een tot nu toe koud en regenachtig voorjaar. Ze maakt een groot compliment aan de leden. “In november zijn 20 van de 37 leden een dag lang intensief in de weer geweest met het planten. Het is zo een genoegen om voorzitter van deze club te zijn.”

Voorjaarsgevoel

Ook bij het Nieuwe Feithenhof heerst het voorjaarsgevoel. Jolanda, verantwoordelijk voor welzijnsbegeleiding spreekt de waardering uit namens 45 bewoners met zorg en de 24 mensen die kleinschalig wonen op het complex. “Het valt me op dat deze tulpen zulke lange stelen hebben en heel lang blijven bloeien. Bij ons nu al een week of drie. Jammer dat het nog zo weinig terrasweer is (geweest), want dan zouden onze bewoners er nog meer plezier aan kunnen beleven. Het moeten planters met veel verstand van zaken zijn, want bij ons was de grond in november drassig en naar het scheen helemaal niet geschikt.” In oktober herhalen Rotary en Present de actie met 150 ontbijt-brunch-pakketten voor huishoudens in beide gemeenten.

www.rotary.nl/oldebroekelburg/

(door: Dick van der Veen)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden