Foto:

Buiten sporten voor leerlingen

‘t Harde - Vanaf de meivakantie tot aan de zomervakantie gymmen de kinderen van de basisscholen op ’t Harde buiten. Dit is mogelijk geworden door een mooie samenwerking tussen bovengenoemde partijen.

De buurtsportcoaches van Stichting WIEL verzorgen voor een groot deel van de scholen op ’t Harde de gymlessen. Toen de accommodaties dicht moesten in de corona-periode bood SV ’t Harde een helpende hand door hun velden voor de gymlessen beschikbaar te stellen. Dit is zo goed bevallen dat er gesproken is om dit permanent te doen in de periode dat de kans op mooi weer het grootst is; tussen de mei- en de zomervakantie.

Mocht het wel regenen dan kunnen de kinderen alsnog bij het MFC Aperloo terecht. Zij houden de zalen beschikbaar; de kinderen kleden zich om in het MFC Apereloo en afhankelijk van het weer gymmen ze buiten of binnen.

Stichting WIEL is blij met deze samenwerking; in deze 10 weken zijn er weer andere mogelijkheden op sportgebied. Het wordt zo makkelijker om een link met sportverenigingen te leggen. Kinderen komen immers daadwerkelijk op de sportlocatie. SV ’t Harde verzorgt een clinic voor de scholen en wellicht is dat nog uit te breiden met meer sportclubs. Ook wethouder Krooneman is enthousiast: “Diverse ideeën uit ons lokaal Sportakkoord zoals kennis delen, samen optrekken, verbinding leggen tussen onderwijs en sport en gebruik maken van elkaars mogelijkheden, komen allemaal aan bod in deze samenwerking.”

Ook de besturen van MFC Aperloo en SV ’t Harde zijn blij; kinderen buiten zien genieten tijdens de gymlessen door goede onderlinge afspraken, wie geniet daar nu niet van?

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden