Foto:

Column Henny A.J. Kreeft: Het was me het weekje weer

Dan ben je de lokale kranten weer eens aan het doorploeteren, tenslotte wil je toch weer wat insturen voor de komende week. Zo ‘digitaal bladerend’ kom je weer van alles tegen. En weer opvallende berichten. Ook van die artikelen waarvan ik dan weer denk, joh, ook wel eens over geschreven of in ieder geval over nagedacht. It crossed my mind. 

Zo kwam ik weer eens een artikel tegen over de woningnood. De woningnood is groot en er moeten nieuwe woningen bijgebouwd worden. Ja, dat schijnt overal zo te zijn. Heel Nederland staat onder spanning. Dus, dat is geen nieuw item. Wat me wel opviel, was het feit dat men zoekt naar senioren doorstromers. En daar heeft de gemeente dus geld voor over. Dat is heel netjes, de vraag is of dat het effect ook wordt bereikt. Daar is dus nu het wachten op.

Het volgende dat me opviel was dat MKB Nederland blijft praten over de steun die toch minimaal het hele jaar moet blijven doorlopen. Daar ben ik het dus compleet mee eens. Sterker nog, niet alleen op een manier dat de hele grote bedrijven hele grote bedragen krijgen. Persoonlijk zou ik het net andersom hebben gedaan. De kleinere ondernemers meer helpen dan de grote bedrijven. Ja, ik weet het, dat ik vaak zaken net iets anders wil doen dan ‘Den Haag’. Vandaar dat ik ook niet (meer) in de politiek zit.

Daarbij ben ik van mening, dat zelfs starters hulp zouden moeten krijgen. Natuurlijk niet op de manier van ‘we kunnen geld krijgen en dus gaan we wat starten’. Nee, echt de eerlijke ondernemers die al een tijdje bezig waren om de sleutel te vinden om te kunnen starten.

Maar het meest opvallende bericht, was een heel klein berichtje. Het ging over het feit dat de verkiezingspotloodjes naar Malawi gaan. In het artikeltje staat dat de potloodjes uitgedeeld worden in Malawi. Nu snap ik dat iemand soms een potlood nodig heeft. Mijn oom, was vroeger timmerman en liep ook altijd met zo’n raar potlood rond. Het was ook rood, schreef zwart en was niet rond. Die combinatie heb ik nooit begrepen.

Bij dit artikeltje had ik ook niet door, waarom die potloodjes uitgedeeld gaan worden. Ja, hé, hé, om te schrijven. Slimpie, dat snap ik. Maar hebben de mensen niet andere zaken harder nodig? Het is maar een vraag hoor. Daarnaast hoop ik wel dat de potloodjes ontsmet zijn of minimaal schoongemaakt, voordat ze meegenomen worden.

Nu schreef ik dus een week eerder ‘TechLab hier en datacentra daar’ en nu dus over een klein rood verkiezingspotloodje. Ja, dan zie je alles weer in z’n perspectieven. Ik moet wel eerlijk toegeven, dat bij mij thuis op elke plaats wel een balpen ligt, want je zou maar eens wat willen opschrijven. Het probleem is, dat als ik wat te schrijven heb, dat ik de gele papiertjes - zoals mijn baas altijd zegt, ‘hij met die gele papiertjes’ - meestal kwijt ben.

Enfin, we moeten maar zo denken: “Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd”. En dus moeten we blij zijn, dat we de rode potloodjes kunnen geven aan de boeren in Malawi.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden