Ranglijst GlobalRize

Ranglijst GlobalRize

OLDEBROEK - De in Oldebroek gevestigde zendingsorganisatie GlobalRize heeft voor het eerst een landenlijst samen met volken die het evangelie niet of nauwelijks hebben gehoord. De lijst is gebaseerd op cijfers van The Joshua Project, dat zich richt op het verzamelen en verspreiden van informatie over etnische groepen met de minste toegang tot het evangelie.

Wereldwijd zijn 3,2 miljard mensen niet bereikt met het evangelie, waarvan 2,8 miljard op de ranglijst staan van 21 landen die GlobalRize publiceert. Ze tellen elk minimaal 25 miljoen mensen die wonen in bevolkingsgroepen met minder dan vijf procent christenen, waardoor ze nauwelijks kans hebben het evangelie te horen.

India staat met 1,3 miljard 'minst bereikten' op nummer 1. Ook in Pakistan (2), Bangladesh (4), Japan (6) en Iran (7). In Indonesië (3), China (5) en Nigeria (9) en Ethiopië (16) wonen wél veel christenen maar tegelijkertijd ook veel onbereikte groepen. “De kans is klein dat Afghanen, Indiërs of Pakistanen via een familielid, buurman of stadsgenoot het evangelie horen”, zegt directeur Marten Visser. “Wij willen juist hén bereiken met het evangelie.”

Het ráákt de directeur van GlobalRize dat 44 procent van de wereldbevolking nauwelijks kans heeft het evangelie te horen. Westerse christenen evangeliseren steeds vaker in hun eigen omgeving en zending is vooral gericht op versterking en groei van kerken in etnische groepen die al grotendeels christelijk zijn. Slechts 0,1 procent van alle christelijke giften wordt besteed aan zending in de 38 landen met minst bereikte mensen.

Op dit moment biedt GlobalRize het evangelie in 30 talen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden