Ochtend voor ouders couveusekinderen

Ochtend voor ouders couveusekinderen

ELBURG/OLDEBROEK - Ziekenhuis St Jansdal houdt op vrijdag 19 februari een online ochtend voor ouders van couveuse kinderen. De ochtend is bedoeld voor ouders, wonend in de regio Noordoost Gelderland en Flevoland, van te vroeg, te klein of ziek geboren kinderen die op een couveuse afdeling hebben gelegen.

Een woordvoerder van ziekenhuis St Jansdal: ''Opname op de couveuseafdeling is vaak een emotionele gebeurtenis voor ouders. Zeker omdat van te voren niet altijd bekend is dat een verblijf op de couveuse unit nodig is. Moeders zijn net bevallen en hebben te maken met allerlei emoties van blijdschap, zorgen en onzekerheid. Samen met andere ouders wordt op de genoemde ochtend teruggekeken op de tijd voor en na de geboorte. Een medisch pedagogisch zorgverlener en een GZ-psycholoog zullen de online bijeenkomst begeleiden. De insteek is een interactieve ochtend, waarin het uitwisselen van ervaringen met lotgenoten en vragen stellen aan (ervarings)deskundigen centraal staan.''
De digitale bijeenkomst voor ouders vindt plaats op vrijdag 19 februari van 09.00 tot 10.30 uur.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven door een e-mail te sturen naar Marloes Nijkamp, e-mail m.nijkamp@stjansdal.nl. Graag daarin vermelden: naam en leeftijd van het kindje en de onderwerpen die interessant zijn om te bespreken.

Na aanmelding ontvangen de deelnemers een mail met uitnodiging en de details over de online bijeenkomst.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden