Online nieuwjaarsreceptie KNRM Elburg

Online nieuwjaarsreceptie KNRM Elburg

ELBURG - De nieuwjaarsreceptie van KNRM Elburg vond op vrijdag 8 januari online plaats. Secretaris Anthon Wolf keek met het team terug op een bijzonder jaar. “Weinig ontmoetingen, aangepast oefenen en een record aantal acties; 73”, aldus de secretaris.

Wolf sprak namens de plaatselijke commissie zijn dank uit aan de vrijwilligers, om hun grote betrokkenheid en de talloze acties. “Door corona hebben veel mensen een boot gekocht en dat was in de zomer van 2020 te merken. Een aantal evenementen is niet doorgegaan, zoals de Kika-actie en de Reddingbootdag. De oefenavonden waren en zijn aangepast, in kleinere groepen. Er zijn EHBO-cursussen gehouden, gesponsord door ACM-opleidingen. Er liggen zeven diploma’s klaar om op een later moment uit te reiken.

''Twee bemanningsleden zijn naar Schotland geweest. Matthijn Steert en Klaas Labots en hebben daar hun opleiding afgerond. We hebben inmiddels twee nieuwe, aankomend plaatsvervangend schippers; Marcel Voorneveld en Klaas Labots. Zij zijn al ver met hun training. De vier recent toegetreden opstappers hebben de Helicopter Underwater Escape Training gedaan. Ook de uitreiking van deze certificaten volgt later.”

De secretaris sprak ook zijn dank uit voor de inzet van de vrijwilligers, voor het onderhoud aan reddingboot Evert Floor en het boothuis en ook voor het thuisfront en voor de helpers aan de wal. Jack Boender werd gefeliciteerd. Hij is 10 jaar vrijwilliger.

Ook de voorzitter van KNRM-station Elburg, burgemeester Jan Nathan Rozendaal bedankte de vrijwilligers van het station en eerste schipper Arjen de Gunst wenste iedereen alle goeds voor 2021: “Laten we hopen dat 2021 een beter jaar wordt, waarin we beter kunnen oefenen, ons kunnen blijven verbeteren en dat we gezond blijven.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden