Een stukje muzikale geschiedenis [aangeboden door Chordify]


Foto:
aangeboden door Chordify

Een stukje muzikale geschiedenis

Geschiedenis maken binnen de muziekwereld is nog niet zo gemakkelijk. Maar de grote namen zoals The Beatles vergeten wij niet snel. Hysterische jonge meiden waren nog nooit zo gezien en de band waren echte pioniers. Een stukje muzikale geschiedenis wordt op dit moment vereeuwigt een in documentairereeks. 

Paul McCartney werkt samen Rick Rubin aan een zesdelig documentairereeks. De reeks brengt een inkijkje in een stukje muzikale geschiedenis van The Beatles. Rick Rubin werkte samen met bands zoals U2 en Red Hot Chili Peppers. Samen met Paul McCartney praat hij over zijn eerste gitaar en liedjes en natuurlijk het succes van de band The Beatles. 

Nog geen titel maar er wordt hard gewerkt 

De documentaire heeft nog geen titel, maar er wordt wel hard gewerkt. De trailer is namelijk al verschenen van de documentaire op het YouTube kanaal van Sir McCartney. Ook is nog onduidelijk wanneer de documentaire zal verschijnen, maar we hebben alvast een voorproefje. 

De documentaire zal ingaan op de reis naar The Beatles en het uiteindelijke succes van de band. Zo wordt er ook een bijzonder inkijkje gegeven met de mastertapes die lagen opgeslagen in de Abbey Road Studio in Londen. In deze studio zijn meerdere albums van The Beatles opgenomen. Je krijgt nieuwe muziek te horen want deze mastertapes zijn niet eerder naar buiten gekomen. 

Nog even wachten 

Het is nog even wachten tot we de documentaire krijgen te zien. Maar er is een troost. Paul McCartney bracht onlangs zijn achttiende soloalbum McCartney III uit. Je kunt dus wel genieten van nieuwe muziek. 

Mocht je niet kunnen wachten en heb je muzikaal talent? Dan kun je altijd nog zelf aan de slag gaan. Akkoord voor nummers van The Beatles vind je online. Wat dacht je van akkoorden voor Hey Jude of de grote hit Let it be. Tot die tijd houden we een stukje muziekgeschiedenis zelf in leven. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden